Uşak’ta SOL Parti Üretici Mitingi düzenlendi

SOL Parti tarafından Atatürk Anıtı önünde üretici mitingi düzenlendi. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, emeklerini çalanlara karşı hep beraber buluştuklarını belirtti.
Uşak’ta SOL Parti Üretici Mitingi düzenlendi

Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ise, “Bu onların son kışı, gelecek yaz ülkede yeni bir güneş doğacak. Bu güneşi kendi ellerimizle memleketin göklerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Mitingde; sanatçılar Gülseren Kılıç ve Tolga Çandar birer konser verdi.

Üretici Mitinginde ilk konuşan üretici Eşe Yarcı, “Üzüm, tütün, arpa her şey var. Ama kaldırdığımız para etmiyor. Rençperin hali kötü. Biz üretiyoruz ama kazanamıyoruz. Köylü aç, köylü sefil, köylü geçinemiyor. Artık yeter arkadaşlar, üreten biziz yöneten de biz olalım” dedi.

SOL Parti PM Üyesi Mahmut Uludağ, “Hangi dağ efkârlıysa, hangi köyde sorun varsa hep beraberdik. Bu beraberliğimiz bundan sonra da devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın. Ulubey Deresi’nin kirletilmesine karşı 80’li yıllardan beri beraber mücadele ediyoruz. Altın madeni Gedikler Köyü’nün suyunu kesti. Mücadele ettik ve suyu hep beraber geri getirdik. Murat Dağı’nda altın madeni şirketi köşe bucak yer aradı. Dostlarımızla birlikte hep birlikte engelledik” dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “Üzüm, tütün, buğday, pancar, meyve ve sebze bizim canımız. Üretmeye devam ederken, emeğimizi çalanlara karşı alanda itiraz etmek için hep beraber buluştuk.

Bize dediniz ki ‘açız’. Bize dediniz ki, ‘Gübre, mazot, ilaç pahalı alamıyoruz, pahalılık çok arttı kıtlık çekiyoruz, yiyemiyoruz.’ Bize dediniz ki, ‘Çocuklarımızı okutamıyoruz, hastanelere gidemiyoruz.’ Bizde size ‘O zaman gelin, hep birlikte taleplerimizi haykıralım ve geleceği ellerimizle kuralım’ dedik. Bu memlekette her şey şirketler için yapıldı. Tarlaya, bahçeye, ağıla şirketleri sokup üreticileri dışarıya attılar. Üreticiyi, işçiyi, emekliyi insan yerine koymayan iktidar tarımı, küçük üreticiyi bitirmek için elinden geleni arkasına koymuyor. Yıllardır TEKEL’i, şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Gübreyi, mazotu yurtdışından ithal eder hale getirdiler. Tütüne, pancara kota getirdiler. Ata tohumlarını pazarda satamaz hale getirdiler” şeklinde konuştu.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Bu bizim ikinci üretici mitingimiz. 24 Temmuz’da Fatsa’da Fındık Üreticileri Mitingi yapmıştık. Bugün de Uşak’tayız. Bu miting boyunca 50’nin üzerinde köyde toplantılar yapıldı ve üreticilerin sorunlarını paylaştık. Herkesin tahmin edebileceği gibi üretici artık toprakla bağını korumakta zorlanıyor. Üretemez hale geldi. Buradan bu iktidarın elinde bir çıkış olmadığı da ortada. Çok köklü çözümler gerektiren bir tahribat var ortada” dedi.

Mitinge katılan vatandaşlar; Gülseren Kılıç ve Tolga Çandar’ın seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekip oynadılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)