Uşak’ta çıplak arama yalanı TBMM’yi karıştırdı

TBMM Genel Kurulunda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin maddeleri görüşülmesi sırasında, Uşak’ta yaşandığı iddia edilen çıplak arama olayı tartışıldı.
Uşak’ta çıplak arama yalanı TBMM’yi karıştırdı

AK Parti ve HDP arasında "Gergerlioğlu" tartışması yaşandı.

Anadolu Ajansının haberine göre; HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı" açıklamasına ilişkin "Gergerlioğlu Meclis'i terörize ediyor, Türkiye'de çıplak arama yok." dediğini aktararak, çıplak aramaya maruz kalan kadınların açıklamaları olduğunu ve kendisinin bunları bizzat dinlediğini söyledi. Zengin'in, Gergerlioğlu'nu itham ettiğini savunan Beştaş, özür dilenmesi gerektiğini dile getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, cezaevlerinde aramanın nasıl yapılacağının hukuk düzeni tarafından belirlendiğini ifade ederek, "Eğer bir grup başkanvekilinin böyle bir iddiası varsa bunun belgelerini verirler. Bizler de tahkikat yaparız, araştırırız. Varsa bir hukuka aykırılık, bunun hesabını hep beraber sorarız." diye konuştu.

“BU YALAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARALAMA KAMPANYASIDIR”

Geçtiğimiz hafta HDP Milletvekili Haluk Gergeroğlu tarafından konu TBMM gündemine getirilmiş, Uşak’ta Emniyet Müdürlüğünün 30 üniversite öğrencisi kızı çırılçıplak aradığını iddia etmişti.

Uşak Valiliği de önceki gün bir açıklama yaparak, HDP milletvekili Gergerlioğlu'nun Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde çıplak arama yapıldığı iddiasını; "Son günlerde İl Emniyet Müdürlüğümüzün uygulamasını skandal olarak vermeye çalışmak FETÖ terör örgütünün esiri olmuş yayın organlarının ve kişilerin karalama kampanyasıdır. Hukuktan ve mevzuattan bir milim sapmadan görev yapan emniyet güçlerimizin fedakarca çalışmaları ve mücadelesinin; bölücü örgüt propagandasının konusu haline gelmesi kabul edeceğimiz bir husus değildir. Yaşananlar göstermektedir ki FETÖ ve PKK terör örgütleri aynı amaç uğrunda birleşmişlerdir. Bir kadın Vali olarak söylüyorum; HDP milletvekili tarafından defalarca yalanlamamıza rağmen sistematik olarak gündeme getirilen bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır. Olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup, avukat görüşmelerinde de bu konu hiç gündeme gelmemiştir. Daha sonra ki süreçte de herhangi bir şikayet başvurusu olmamıştır. İlgili milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz”. Şeklinde yalanlamıştı.