Uşak’ta çıplak arama iddiaları Bakan Soylu’yu çok kızdırdı

Uşak Emniyet Müdürlüğünde 30 kız öğrenci çıplak iddialarını gündem getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sinirlenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açtı ağzını yumdu gözünü.
Uşak’ta çıplak arama iddiaları Bakan Soylu’yu çok kızdırdı

 Soylu, Gergerlioğlu için, “FETÖ'cü bir terörist, müptezel, Türk Polis Teşkilatı’na bu iftirayı atan kişi, ispatlayamazsa, namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır. Bu kadar açık söylüyorum” gibi çok sert ifadeler kullandı.

Videokonferans yöntemiyle yapılan , İl Emniyet Müdürleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  “Uşak Emniyet Müdürlüğünde göz altına alınan 30 kız öğrencinin çırılçıplak arandığını iddia eden  HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında çok ağır sözler söyledi.

Uşak emniyetinde  çıplak arama yaptığı iddialarının tamamen yalan ve iftira olduğunu kaydedenBakan Soylu, Gergerlioğlu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi.

“GERGERLİOĞLU, FETÖ'CÜ BİR TERÖRİSTTİR, MÜPTEZELDİR"

"FETÖ kalıntılarının, FETÖ artıklarının, FETÖ zihniyet kalmışlığının ve alışkanlığının bir takım tezahürlerini maalesef birileri hala göstermeye çalıştığını belirten Soylu, “ Buna hep beraber şahit oluyoruz. Nereden yönlendirildiğini gayet iyi bildiğimiz bir güruh yıl boyunca bu karalama kampanyasını sürdürdü. Halen daha sürdürmeye devam etmektedir. En son Uşak ile ilgili bir iftira ortaya attılar.

Bundan 2 buçuk, 3 ay önce Uşak Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Sonra tekrar attılar. Bundan 5 gün önce tekrar yalanlandı. Kamera kayıtlarını tümüyle ortaya koydu. Ancak ne yazık ki dün Ana Muhalefet Liderinin hala bu yalanların arkasında durduğuna şahit olduk. Buradan söyleyeyim, Türk Polis Teşkilatı'na bu iftirayı atan ispatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır” şeklinde çok sert sözler söyledi.

Canlı yayında öfkesini hiç gizlemeyen Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kadar açık söylüyorum. Şehadeti kendisine şeref nişanesi olarak gören Türk Polis Teşkilatı'nda, Avrupa'dan peydahlandığı belli olan, Pensilvanya'dan peydahlandığı belli olan çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namusuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla söylüyorum ki acizliktir. Bunu ispatlamayan da namusuzdur. Kimin peşine takılıyorsunuz. Bir terör örgütünün siyasi kanadından FETÖ'cü bir terörist olduğu herkes tarafından bilinen bir milletvekilinin, sözde bir milletvekilinin sözlerinin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu, FETÖ'cü bir teröristtir, müptezeldir."