Uşak Üniversitesi 15 Temmuz Konferansı ile şehitlerimizi andı

Uşak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Boyun Eğlemeyenler paneli düzenlendi.
Uşak Üniversitesi 15 Temmuz Konferansı ile şehitlerimizi andı

Uşak Üniversitesi 15 Temmuz Konferansı ile şehitlerimizi andı - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları kapsamında Uşak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Boyun Eğlemeyenler paneli düzenlendi.

Uşak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Boyun Eğlemeyenler” paneli düzenlendi. Panelde konuşan Rektör Ekrem Savaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi, sadece ülkemizin değil, tüm demokrasilerin düşmanı olan karanlık bir gücün son çırpınışıydı. Hain Fethullahçı Terör Örgütü tarafından milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliği ve necip milletimizin kahramanca direnişi sayesinde Allah’a hamd olsun ki durdurulmuş ve darbecilere gereken cevap verilmiştir.” dedi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ KONFERANSI DÜZENLENDİ 

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans salonunda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof, Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, İl Jandarma komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, protokol üyeleri, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin katıldı. Program protokol üyelerinin konferans salonunda bulunan fotoğraf sergisinde fotoğrafları izlemeleriyle başladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam eden programda şehitler için dualar edildi. Programda konuşan Uşak Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi, sadece ülkemizin değil, tüm demokrasilerin düşmanı olan karanlık bir gücün son çırpınışıydı. Hain Fethullahçı Terör Örgütü tarafından milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliği ve necip milletimizin kahramanca direnişi sayesinde Allah’a hamd olsun ki durdurulmuş ve darbecilere gereken cevap verilmiştir.

15 Temmuz gecesi, ülkemizin her köşesinden gelen milyonlarca vatandaşımız, demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak için meydanları doldurdu. Bu kahraman vatandaşlarımız, tankların önüne geçerek, kurşunlara göğüs gererek, canlarını hiçe sayarak, demokrasiye olan inançlarını tüm dünyaya gösterdiler. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan bu kahramanlık destanı, demokrasi sevdalılarının mücadelesinin sembolü haline geldi. 15 Temmuz gecesi milletimiz, meydanlarda, sokaklarda, köprülerde demokrasi nöbeti tutarak, tanklara, uçaklara ve silahlı saldırganlara meydan okudu.

O gece, gözlerinde vatan sevgisi ve özgürlük aşkı parlayan yüce Türk milleti tarih yazdı. Üstesinden gelinmez gibi görünen engelleri aştı ve demokrasimize sahip çıktı. Üzerine basarak vurgulamak isterim ki 15 Temmuz bizler için bir gurur kaynağıdır.” dedi.