Uşak milletvekili Yalım'dan benzine 9 motorine 8 LPG'ye 7 TL ÖTV zammı açıklaması!

Akaryakıt fiyatlarına yeni ÖTV zammı iddiası büyük yankı uyandırırken konu hakkında bir açıklamada CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'dan geldi.
Uşak milletvekili Yalım'dan benzine 9 motorine 8 LPG'ye 7 TL ÖTV zammı açıklaması!

Uşak milletvekili Yalım'dan benzine 9 motorine 8 LPG'ye 7 TL ÖTV zammı açıklaması! Dün ünlü ekonomist Turhan Bozkurt tarafından yapılan açıklama ile gündeme bomba gibi düşen akaryakıta yeni ÖTV zammı büyük yankı uyandırmıştı.

Hatırlanacağı üzere benzer bir düzenleme genel seçimlerin ardından yapılmış, o tarihte yapılan ÖTV düzenlemesi ile akaryakıt fiyatlarına ortalama 6 TL arttırılmıştı. Söz konusu zam büyük tepkiye neden olsa da bir gecede gelen rekor zam araç sahiplerinin tepkisini çekmişti. Yeni bir zam düzenlemesi bu nedenle geniş yankı bulurken bu seferki zam oranının son derece yüksek olması da dikkat çekti.

UŞAK MİLLETVEKİLİ YALIM'DAN AKARYAKITA YENİ ÖTV ZAMMI TEPKİSİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25,26 ve 27’nci dönem milletvekili Özkan Yalım, Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) geleceği iddia edilen zamla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bu ÖTV zammı ekonominin tüm çarkları durdur. Memura, emekliye, asgari ücretliye yeni yılda verilecek zammın daha ceplerine girmeden eriyip gitmesi demektir. Bu zammın şakası bile çok kötü sonuçlar doğurur.” dedi. CHP 25,26 ve 27’nci dönem milletvekili Özkan Yalım ÖTV’ye gelecek zamla ilgili iddialar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

yayilm.jpg

ÖTV’ye gelecek zammın doğru olması halinde iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini ifade eden Yalım, “Kamyoncu, minibüsçü, taksici esnafının sonu demektir. Beşli çetelerinize hazine kasasından akan musluklarını vatandaşa ek vergi getirerek doldurtamazsınız. Bu ÖTV zammı ekonominin tüm çarklarını durdurur. Memura, emekliye, asgari ücretliye yeni yılda verilecek zammın daha ceplerine girmeden eriyip gitmesi demektir. Bu zammın şakası bile çok kötü sonuçlar doğurur. Piyasaların ve vatandaşın tedirginliğini önlemek adına derhal böyle bir ÖTV artışının olmayacağı açıklanmalıdır” dedi.

Türkiye’de verginin de vergisi alındığı için ÖTV artışının yüzde 20 civarında KDV'yi etkileyeceği belirten Yalım, “Kasım ayı sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın arttırılması tavsiye edilen ve Cumhurbaşkanına verilen 5 katına kadar artırma yetkisine bağlı olarak ÖTV bedelleri artma miktarı benzin:7.526,50+KDV : 9,03 TL, motorin 7.055,90+KDV : 8,47 TL, otogaz: 5,778+KDV: 6,93 TL şeklinde haberler ortaya çıkmıştır. Bu doğru mudur bilinmiyor ama her an sürpriz olarak karşımıza çıkmaması için hiçbir engel yoktur.” diyerek söz konusu iddialara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bu zam iddialarının biran önce yalanlanmasını talep eden Yalım böyle bir zammın kabul edilemez olduğunu ifade etti.