Uşak İYİ Parti’de yaprak dökümü

Dün İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın genel merkez tarafından beklenmedik şekilde görevden alınmasın ardından; bugün de İYİ Parti Banaz İlçe Başkanı İdris Gündüz, Banaz İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.
Uşak İYİ Parti’de yaprak dökümü

Gündüz’ün Savaş’ın görevden alınmasına tepki olarak istifa ettiği ve Savaş’ın görevden alınmasını demokratik teamüllere aykırı bulduğu için istifa ettiği öğrenildi.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından ani bir kararla Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın görevden alınması partililer arasında deprem etkisi yarattı. Bu depremin artçıları bugünde İYİ Parti Banaz İlçe Başkanı İdris Gündüz’ün istifası ile sürdü.

Gündüz istifa dilekçesinde; “İyiler hareketine katıldım çünkü ben demokrasinin bağrında olmak için demokrasi vaat edilen bir topluluğa dahil oldum.

Son günlerde ilimizde ve bazı il ve ilçe yönetimlerinde demokratik teamüllere aykırı olarak işlemler yapılmaktadır. Genel başkanım ve genel idare kurulumun adını kullanan bazı kişiler yüzünden seçilmişler atanmışlara boğdurulmaktadır. Bu yüzden partime demokratik teamüllerin geri dönmesi için bir uyarı olarak partimdeki Banaz ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

İyi parti üyeliğim her daim bakidir. Demokratik bir seçim ile tekrar seçilip bu göreve devam edeceğim” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İstifa eden İYİ Parti Banaz İlçe Başkanı İdris Gündüz