Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Candoğan’da koltuğu kaptırmadı

Uşak’ta bu yıl yapılan seçimlerde şimdiye kadar eski başkanlar koltuğu rakiplerine kaptırmadı. Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 16 yıllık Başkanı Önder Candoğan’da geleneği bozmadı. Rakibi Halil Şahin’i açık ara farkla geçti.
Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı  Candoğan’da koltuğu kaptırmadı

Daha önce yapılan 6 esnaf odası seçimi sakin geçerken; Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu ve seçimlerinde ilk kez tansiyon yükseldi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İTİRAZ

Kayıtlı 383 üyesi bulunan oda seçimlerde mevcut Başkan Önder Candoğan beyaz, rakibi Halil Şahin mavi liste ile yarıştı. Divan Başkanlığına Uşak Esnaf Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş seçildi.

Mevcut Başkan Önder Candoğan, Şahin’in mavi listesinde 3 adayın yönetim kurulu adaylığı için yasal şartları taşımadığını iddia ederek itiraz etti.

İtirazı inceleyen Divan Başkanı Atalay Savaş, “5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Yasasına göre esnaf odalarında seçme hakkı için odaya en az 6 ay kayıtlı olma, yönetimlerinde yer alabilmek içinde odaya kaydının en az 2 yılı olması gerekiyor.  Buradaki kayıtlara göre yönetim kurulu üyeliğine aday;  Muhammet Durukan, Mustafa Şener ve Recep Başer 2 yılı doldurmadığı için seçilme şansları yok. Dolayısı ile bu listenin yeniden düzenlenmesi gerekir” dedi.

Bunun üzerine Başkan Adayı Halil Şahin,  Oda Başkanı Önder Candoğan’dan üyelerin kayıt listesini istediğini, Kişisel verilerin Korunması Kanunu gereği üye kayıt listesinin kendisine verilmeyeceği söylendiği için kimin odaya ne zaman kayıt olduğunu bilemediklerini, kendilerine yarım saat izin verilirse yeni listeyi hazırlayıp basacaklarını belirtti.

Divan Başkanı Atalay Savaş, karşı tarafın 15 dakikada Hazırlanmasını istediğini belirtti. Uzun tartışmalardan sonra yaklaşık 20 dakika sonra mavi liste yeniden basılarak seçim kuruluna ulaştırıldı ve seçimlere geçildi.

Oy sayımları sonrası ipi göğüsleyen Önder Candoğan Başkan olurken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Önder Candoğan (Başkan). Ramazan Armağan, Mustafa Öztürk, Tolga Şenokka, Serdar Alkan, Mesut Kesgin ve Yakup Ünal.

Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 16 yıllık Başkanı Önder Candoğan, rakibi Halil Şahin’i açık ara farkla geçti.

SALİH KILINÇ / HABER)