Uşak'ın Sivaslı ilçesinde anket bilmecesi

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde cep telefonlarına gönderilen bir sms mesajı ortalığı karıştırdı.
Uşak'ın Sivaslı ilçesinde anket bilmecesi

Sivaslı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, şahsının ve belediyenin böyle bir anket yaptırmadığını, anketin kimler tarafından yaptırldığını bilmediğini ancak, ankette belirtilen kod numarasının TBMM üyelerine tahsis edilen bir kod olduğunu belirtti.

Önceki gün Sivaslı ilçe sakinlerine;

“SİVASLI BELEDİYE BAŞKANI NİHAT SAZLIGÖL’Ü BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

“BU MESAJI SAAT 21:00'A KADAR ÜCRETSİZ CEVAPLAYARAK ANKETE KATILABİLİRSİNİZ.

SİYASAL ARAŞTIRMA B001 “

şeklinde kim ya da bir kuruluş tarafından atıldığı bilinmeyen bir mesaj cep telefonlarına düştü.

Kendisine telefon ile ulaştığımız İlçe Belediye başkanı Nihat Sazlıgöl, “Ben belediye başkanı olarak herhangi bir anket yaptırmadım 8720 bir koddan mesaj göndermişler. Benimle ve belediye ile bu anketin hiçbir ilgisi yok. Bu anketin gerçeklik payı nedir? Bilmiyorum. 

Anketin sonucu ne oldu? Bilmiyorum. Ancak sosyal medyada altına “Başarılı buluyorum” diye çok sayıda paylaşım yapılmış. Ankette ezici bir üstünlükle yüzde 70 oranında birinci çıktığım söyleniyor. SMS yolu ile yapılan bu anketi kim yaptırdı bilmiyorum ama gönderinin altında B001 kodu TBMM üyelerine tahsis edilmiş bir koddur. Bunu herkes kolaylıkla GSM operatörü şirketlerinden öğrenebilir” şeklinde cevap verdi.

CHP İLÇE BAŞKANI DA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLDU

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Sivaslı belediye Başkanı seçilen Nihat Sazlıgöl, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yeniden belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Sazlıgöl’e rakip olarak CHP Sivaslı İlçe Başkanı Hürriyet Şafak çıktı. Şafak, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada;

“Kıymetli Dostlarım;

2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Sivaslı Belediye Başkan Aday Adaylığıma verdiğiniz destek şahsımı onurlandırdı.

*Öncelikli işimiz, partililerimiz ve halkımızla istişareler yaparak mantıklı kararlar almaktır.

*Aday adayı olduğum makam ve imkanlarının tek sahibi,Sivaslı Halkı olacaktır.

*Bu görevi üstlenme kararı aldığımda kendime bir söz verdim. Partimin, ailemin ve Sivaslı halkının yüzünü asla kara çıkarmayacağım.

*Önce Allah’ımın desteği siz sevenlerim gayretleri ile başarıya ulaşacağımıza inancım tamdır.

Saygılarımla

Hürriyet ŞAFAK

Cumhuriyet Halk Partisi

Sivaslı Belediyesi Başkanı Aday Adayı “

CHP kulislerinde kendisi de Sivaslı ilçesinden olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın başkan Nihat salıgöl’le arası açık olduğu için Hürriyet Şafak’ı aday adayı olması konusunda teşvik ettiği ve herkonuda destek sözü verdiği konuşuluyor.