Uşak İMO Başkan Adayı Ümit Alp; “Eğitim ve branşlaşma” diyor

Yaklaşık 550 üyesi olan Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) 12 ve 13 Şubat tarihlerinde yapılacak seçimlere hazırlanıyor.
Uşak İMO Başkan Adayı Ümit Alp; “Eğitim ve branşlaşma” diyor

Şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim; 2010-2012 yılları arasında oda başkanlığı yapan Ümit Alp (54) oldu. Alp seçildiği takdirde; oda üyesi mühendislerin, çağın durmadan değişen ve gelişen teknolojisinden kopmaması için eğitim çalışmalarına ve inşaat mühendisliğinin alt kollarında branşlaşmasına önem vereceğini, kent alt yapısı için de her zaman proje sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

“Uşak için yaptığımız her önerinin altı doludur”

Uşak İMO Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Ümit Alp, www.usakgundem.com’a yaptığı özel açıklamada, Uşak İMO Başkanı seçildiği takdirde ekibe neler yapmayı planladığını anlattı.

İşte Alp’in özel açıklamaları:

 “İnşaat Mühendisliği, veriler sık sık değiştiği için kendini sürekli yenilemesi gereken bir meslek dalıdır. Bununla ilgili eksiklerimiz var. Bunları tamamlarımız gerekiyor. He meslek dalı, değişen teknoloji, yeni gelişmeler konusunda sürekli eğitimler almakta ve mesleğinde çağa uygun bir şekilde kendini donatmaktadır. Eğer seçilirsem odamız üyelerinin eğitimleri konusunda düzenli çalışma programları düzenlemeyi ve eğitimi ön plana çıkarmayı planlıyorum.

Biz inşaat mühendisleri pratisyen hekim gibiyiz. Biz tüm dallardan anlıyoruz. Oysa inşaat mühendisliğinin de alt dalları var. Zemin, yol, deniz veya su yapıları, betonarme yapıları var. Konutlar bölgesi, çelik yapılar bir çok bölüm var.

Bizimde biraz ihtisaslaşmamızda yarar olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yasalarda değişiklik yapılması ile ilgili farklı mücadelelerimiz olacaktır.

Üyelerimiz, beni ve ekibimi bu göreve tekrar layık gördüğü takdirde şehir planlaması ve şehrimizde inşaat işlerinin yapılması konusunda görüşlerimizi her zaman yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz. Eskiden de paylaşırdık. Bu önerilerimizin birçoğu kabul gördü. Neden kabul gördü? Çünkü biz Uşak için yaptığımız her önerinin altını doldurarak öneriyoruz.

Mesleğimizin gereği doğru yapılaşmanın sağlanması, şehrimizde uygulanan ulaştırma alt yapısının düzene sokulması gerekir. İçme suyu ve kanalizasyon gibi yapıların şehrin geleceğine uygun bir şekilde yeniden dizayn edilmesinde taraf oluruz.

Biz, inşaat mühendisleri olarak, yaptığımız binalarla inşaatın görünen kısmındayız. Ama teknik altyapılarla aslında görünmeyen kısımdayız. O yüzden görülmeyen bölgeler daha önemlidir. Bu bölgelerin doğru yapılmasını sağlarız.

Çevremizdeki mühendis ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, bu görevi daha önce yapmış ve tecrübeli olduğumu öne sürerek beni cesaretlendirdiler.

Bende özellikle meslek büyüklerimin baskısı ile aday oldum. Zamanı gelince ben de bayrağı gençlere devredeceğim. İnşallah bütün meslektaşlarımla el ele verip mesleğimizi ve odamızı daha iyi yerlere el birliği ile getireceğiz.”

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)