Uşak İl Genel Meclisi CHP Grubu yargıya gidiyor

İl Genel Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumu, Nuri Demir Başkanlığında yapıldı. Toplantıya damgasını vuran olay ise gündemin 4. Maddesinde yer alan; “İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 08.01.2021 tarih ve 211 Sayılı Birim Müdürlüklerinin konusunun görüşülmesi” konusu oldu.
Uşak İl Genel Meclisi CHP Grubu yargıya gidiyor

4. Madde, Başkan Nuri Demir’in Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesi ve mecliste komisyon raporu ile birlikte görüşülmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Oylama bittikten sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özcan; “5302 Sayılı Il Özel İdaresinin Kanununun 11 Maddesinin 2. Fıkrasında Bugüne kadar gerek Bakanlar Kurulu’nun gerekse de belediye ve il genel meclislerinin kadro değişikliği ile ilgili aldığı kararlar incelendiğinde; dolu kadronun iptalinin mümkün olmadığı sadece dolu kadrolarda derece değişikliği yapıldığı görülecektir.

Bundan dolayı Genel Sekreter Yardımcısı kadrosunun kapatılmasına onay vermeyeceğiz. Gerekirse bu konuyu CHP Grubu olarak yargıya taşıyacağımızın bilinmesini isterim “ şeklinde itiraz etti.

YARGI KARARINDAN SONRA KADRO İPTALİ OLMAZ

Uşak İl Özel İdaresi’nde  2016-2017 yılları arasında Uşak İl Özel idaresi Genel Sekreterliği yardımcısı kadrosu ile atanan Yavuz Yaşa, bu görevden alınınca yargıya başvurdu.

Mahkemeyi kazanınca eski görevine dönmek istedi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık’da mahkeme kararına uyarak  Yavuz Yaşa’nın geri dönüşünü mahkeme kararına uyarak imzaladı.

İddialara göre; bu kararların ardından Yavuz Yaşa’nın dönüşünü engellemek için İl Genel Meclisi gündemine; “İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 08.01.2021 tarih ve 211 Sayılı Birim Müdürlüklerinin konusunun görüşülmesi” kararı alındı.

CHP Grubu tarafından meclisten karar alındığı takdirde yargıya taşınacağı belirtilen olay buradan kaynaklandı. CHP Grubu; “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu 11. Maddesi, 2. Şıkkındaki yer alan hükümlere göre, dolu kadronun iptal edilemeyeceğini, bugüne kadar gerek Bakanlar Kurulunun gerekse de Belediye ve İl Genel Meclislerinin kadro değişikliği ile ilgili aldığı kararlar incelendiğinde dolu kadronun iptalinin mümkün olmadığı sadece dolu kadrolarda derece değişikliği yapıldığı görüleceğini,

Bu şekilde yapılan dolu kadro iptali; hem hukuk aleminde yok hükmünde bir karar olduğunu.

Hem de hakkı mühlel olan memur için TCK hükümleri gereğince görevi kötüye kullanma suçu oluşabileceğinden şikayet ve suç duyurusunda bulunma hakkı doğuracaktır” görüşünde olduğu için karar ret oyu vereceklerini ve yargıya taşıyacaklarını açıkladı.