Uşak Belediye Başkanı Yalım'dan sıfır maliyetli 19 Mayıs Festivali

19 Mayıs coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da yaşanırken Başkan Yalım festival için sponsorlar ve alınan destekler sayesinde belediye kasasından para çıkmadığını duyurdu.
Uşak Belediye Başkanı Yalım'dan sıfır maliyetli 19 Mayıs Festivali

Uşak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Uşak Belediyeis tarafından hazırlanan gençlik festivali ile kutlanmaya devam ediyor. 18 Mayıs Cumartesi günü start alan festivalde kutlamalar kapsamında sanatçılar da sahne alırken Başkan Yalım yaptığı açıklamasında festival için ödeme yapmadıklarını duyurdu.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programlarına yönelik yapılan eleştirelere yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım "başkan değişse de kafa değişmemiş, sanatçılara para dağıtılıyor" diyen kişilere kendilerinin festival yapmama gibi bir seçim vaadi olmadığını hatırlattı. Başkan Yalım festival ve kutlamalar yapacaklarını ancak bunları yerel sanatçılar ve sponsorlar üzerinden sıfır maliyet ile gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

UŞAK'TA 19 MAYIS FESTİVALİ VE KUTLAMALARI İÇİN BELEDİYE KASASINDAN PARA ÇIKMAYACAK!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Uşak Belediyesi bünyesinde hazırlanan Atapark'ta Gençlik Festivali'nin açılışı yapıldı. 18 Mayıs itibariyle festivalde yer alan sanatçıların, Başkan Yalım'ın ifadesine göre, sıfır maliyetle sahne alacaklarını belirtti. Başkan Yalım, sözlerine şöyle devam etti: "Uşak Belediye Başkanı seçilmeden önce nasıl sanatçılara verilen gereksiz paraları eleştirdiysem, şimdi de aynı noktadayım. Değişen hiçbir şey olmadı"

festival.jpg

Alınan destekler ve sponsorlarla gerçekleştirilen festivalin, belediyeden tek bir lira alınmadan yapıldığına dikkat çeken Başkan Yalım, eleştirenlere de cevap verdi. "Birkaç kişi bizleri eleştirmiş" diye konuşan Başkan Yalım; "Başkan değişti, fikir değişmedi diye sanatçı getirmeye, festival yapmaya devam demişler. Biz festivalleri yapmayacağız, kutlamalara katılmayacağız demedik" diyerek yapılacak olan Tarhana Festivali ile ilgili detayları da paylaştı.

UŞAK TARHANA FESTİVALİ NE ZAMAN?

Başkan Yalım Mayıs ayının ilk haftasında Uşak Belediye meclis toplantısı ile alınan karar kapsamında her sene Temmuz ayının üçüncü haftasını Tarhana Festivali olarak kutlayacaklarını söyledi. Festival kapsamında yerli ürünler sergilenecek. Tarhana Festivali için de Uşak Belediyesi yine aynı şekilde yerel sanatçıları sahneye çıkaracka ve sponsorlar üzerinden festivalin maliyetini karşılayacak. Uşak'ın tanıtımı bu sayede belediye kasasına ek maliyet yüklemeden gerçekleştirilmiş olacak.