Uşak Banaz yerel seçim sonuçları 2024! Banaz Belediye Başkanı kim oldu?

31 Mart yerel seçim heyecanı tüm Türkiye’yi sarmış durumda. Türkiye genelinde oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başlarken son oylar akşam saat 17.00’de alındı. Uşaklılar Banaz Belediye Başkanının kim olduğunu merak ediyor. İşte merak edilen sonuçlar..
Uşak Banaz yerel seçim sonuçları 2024! Banaz Belediye Başkanı kim oldu?

Yüksek Seçim Kurulu’nun YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından seçim sonuçları anbean gelmeye başladı. Uşak Banaz yerel seçim sonuçlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde! Uşak Banaz yerel seçim sonuçlarında hangi parti kaç oy aldı? Banaz Belediye Başkanı kim oldu?

HANGİ PARTİDEN KİM ADAY OLMUŞTU?

Banaz’da seçimler için 4 aday çıkarıldı. Mevcut Belediye Başkanı olan ve 2 dönemdir AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Zafer Arpacı, 3. Dönem için aday gösterilmemişti. AK Parti ve MHP farklı aday çıkartırken, Arpacı, bağımsız adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Etem Erdem, AK Parti’den Mehmet Cevizci, MHP’den Aziz Bulut ve Bağımsız Aday Zafer Arpacı Banaz için yarıştı.

İLK SONUÇLAR GELDİ!

Uşak Banaz’da oy sayımı devam ediyor. AK Parti’nin adayı Mehmet Cevizci ile Bağımsız Aday Zafer Arpacı arasında seçim mücadelesi devam ediyor. Aktarılan rakamlara göre AK Parti’nin Banaz’daki oyu yüzde 30,21 oranında olurken, Bağımsız Adayı Zafer Arpacı’nın oyu yüzde 33,05 olarak ifade edildi. Oylar sayılmaya devam ederken, CHP’nin adayı Etem Erdem’in oyu ise yüzde 29,86 oranında olduğu belirtildi. Oyların sayım işlemi devam ediyor.

Banaz’da sandık oranı yüzde 85,37 oranında olduğu belirtildi.

ZAFER ARPACI KİMDİR?

Zafer Arpacı 1964 yılında Uşak’ın Banaz ilçesinde dünyaya gelmiş, eğitimini Banaz ilçe sınırları içerisinde tamamlamıştır. Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı olan Zafer Arpacı 2023 – 2024 yıllarında Banaz Ziraat Odası Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüttü. Son olarak 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Banaz Belediye Başkanı olarak seçildi.

Zafer Arpacı evli ve 3 çocuk babasıdır. Arpacı, 2024 yerel seçimlerinde Bağımsız Belediye Başkanı olarak adaylığını koydu.

MEHMET CEVİZCİ KİMDİR?

31 Mart yerel seçimlerde Banaz Belediye Başkanı olan Cevizci 1973 yılında Banaz’da doğru. Eğitim hayatına Banaz’da başlayan Cevizci, yükseköğretimin Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı. Banaz SYD Vakfında 10 yıl görev alan başarılı isim 2014 yılında Uşak SYD Vakfı’nda müdür olarak çalıştı. Banaz Belediye Başkanı Mehmet Cevizci evli ve 3 çocuk babasıdır.