Ülkemizi Washington’da bir Uşaklı temsil edecek

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevine Uşak’ın Karahallı ilçesinden olan Hasan Murat Mercan getirildi.
Ülkemizi Washington’da bir Uşaklı temsil edecek

Anadolu Ajansı haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin  yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Tokyo Büyükelçisi görevinde olan Hasan Murat Mercan'ın da oldukça kritik bir görev olan Washington Büyükelçiliği görevine getirildi. 

Washington Büyükelçiliği görevine Uşaklı bir hemşerimizin getirilmesi, hem Uşak’ta hem Karahallı ilçesinde sevinçle karşılandı.

HASAN MURAT MERCAN KİMDİR?

Hasan Murat Mercan ailesi Uşak Karahallı ilçesindendir. Kendisi 14 Ocak 1959 da  Ağrı’da doğdu.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. ABD'de Florida Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayarak Cleveland State ve Bilkent Üniversiteleri'nde öğretim üyeliği yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyeliğinde bulundu. 22. Dönem ve 23. Dönem Eskişehir Milletvekilidir. 22. dönemde Avrupa Konseyi Parlamenterler Birliği Türk Delegasyonu başkanlığını yürüttü. 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütmüştür. 3 Şubat 2012 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcılığına atanıp 5 Eylül 2014 tarihinde Bakan yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.

Dünya Enerji Konseyi Türk Millî Komitesi Başkanı olarak görev yapmıştır. 17 Kasım 2017 tarihinde Tokyo Büyükelçisi olarak atandı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Mercan, evli ve 3 çocuk babasıdır.