Trump 2024 Başkanlık Adaylığına Hazırlanıyor

Başkanlık koltuğunu Joe Biden’a kaptıran Donald Trump, gerçekleştirmiş olduğu konuşmada 2024 yılında yapılacak olan Başkanlık yarışına yeşil ışık yakan söylemlerde bulundu.
Trump 2024 Başkanlık Adaylığına Hazırlanıyor

Seçimden Sonraki İlk Büyük Konuşma

2020 yılının sonuna sayılı günler kala gerçekleşen ABD seçimlerini bilindiği üzere Joe Biden kazanmıştı ve Biden Amerika Birleşik Devletleri’nin görevdeki 46. Başkanı olmuştu. Hatırlanacağı üzere Joe Biden’in başkanlık yarışını kazanmasının ardından ülkede çeşitli karışıklıklar yaşanmıştı.

Normal şartlarda 2021 yılı Ocak ayı içerisinde Donald Trump’ın başkanlık koltuğunu Biden’a devretmesi gerekiyordu. Bu işlemin gerçekleşmesine sayılı günler kala ülkede karışıklık yaşanmış ve Trump yanlıları panlementoyu basmıştı. Çıkan karışıklıkta ölenler ve yaralananlar olmuştu. Bu olayın ardından Trump hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Donald Trump’ın yargılama süreci devam ederken Joe Biden resmi olarak görevine başladı. Ancak halen Trump’ın başkanlık hayali devam ediyor ve yapmış olduğu açıklamalarda bunu açıkça belirtiyor.

ABD’de seçimler 4 yılda bir kez gerçekleşiyor ve önümüzdeki seçimlerin 2024 yılında yapılması planlanıyor. Her ne kadar seçime oldukça uzun bir süre olsa da Donald Trump seçime dair açıklamalarda bulunmaktan geri kalmıyor.

Cumhuriyetçi Parti İle Yola Devam Edecek

Trump görevini Demokrat rakibine kaybettikten sonraki süreçte ilk kez kalabalık önünde bir konuşma yaptı. Gerçekleştirmiş olduğu konuşmada ağırlıklı olarak Joe Biden yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. İddialı açıklamalarda bulunan Trump, “Beni henüz özlemediniz mi?” şeklinde başladığı konuşmasına 4 yıl önce başlattıkları siyasi hareketin sona ermediğini belirterek devam etti ve hem kendi geleceği hem de Cumhuriyetçi Parti’nin geleceği hakkında önemli detaylara değindi.

ABD’nin Florida eyaletinde 2021 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda gerçekleştirilen konuşmada Trump, ilk olarak yeni bir parti kurmayı düşünmediğini ve Cumhuriyetçi Parti ile yola devam edeceğini belirtti. Konuşması boyunca Biden yönetimine sert eleştirilerde bulunan ve hükümete yüklenen Trump, son yapılan seçimleri kendisinin kazandığını savundu. Ayrıca seçimlerde hile yapıldığını sözlerine ekledi ve bir sonraki seçimleri kazanacak olan partinin Cumhuriyetçi Parti olacağını söyledi.

Donald Trump yapmış olduğu açıklamada hem 2024 yılında yapılacak olan genel seçimlerde hem de 2022 yılında yapılacak olan ABD Kongre ara seçimlerinde partide aktif ve etkin rol almayı planlıyor.