TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Gökhan Zan kimdir nereli kaç yaşında?

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Hatay'da belediye başkanlığı için adaylar belirlenmeye devam ediyor. Gökhan Zan hangi partiden aday oldu?
TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Gökhan Zan kimdir nereli kaç yaşında?

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan ve nerede ise büyük bir bölümü yok olan Hatay'da yerel seçim öncesi sıcak saatler yaşanıyor. Mart ayında yapılacak olan seçimlerde CHP büyükşehir belediye başkan adayını bir kere daha mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş olarak göstermişti.

Söz konusu karar Hatay'da büyük tepki çekerken CHP'nin adayını geri çekeceği ve farklı bir ismi aday göstereceği iddia edilmişti Seçime sayılı günler kala Gökhan Zan'ın adı öne çıkmıştı. Hatay depreminin daha ilk saniyesinden itibaren büyük bir çaba gösteren ve yardım çalışmaları gerçekleştiren Zan, bir önceki genel seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili adayı olmuş ancak seçilmeyi başaramamıştı.

GÖKHAN ZAN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1981 Antakya doğumludur.

1999 yılında Hatayspor ile profesyonel futbolcu kariyerine başlamıştır. 13 lig maçında 2 gol attıktan sonra sırası ile 2000 yılında Çanakkale Dardanelspor'a, 2003-04 sezonunda Beşiktaş'a transfer olmuştur.

2004-2005 sezonunda Gaziantepspor'a kiralanan oyuncu, 2008-09 sezonu sonunda sözleşmesi yenilenmeyince Galatasaray'a transfer olmuştur. Burada uzun yıllar stoper olarak görev alan oyuncu Hatayspor'a idari sorumlu olarak geri dönüş yapmış ve farklı görevlerde bulunmuştur.

Hatay'da yaşanan 6 Şubat depremlerinde sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrıları ile tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Gökhan Zan TİP ile anlaşarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Zam 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerde başkan olmak için diğer adaylarla yarışacak. Kararı ise Hataylılar verecek.