TİP Genel Başkanı Erkan Baş Uşak il Örgütünü açtı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Uşak İl Örgütü'nün açılışı için Uşak’a geldi. Açılış öncesi bir basın açıklaması yapan Baş, emekçi, insanları kendinden başka kimsenin kurtaramayacağını söyledi.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş Uşak il Örgütünü açtı

İl Öncesi Tiritoğlu Parkı’nda bir basın açıklaması düzenleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ““Türkiye İşçi Partisi, halkın partisidir, sokakların partisidir. Onun için parti basında sadece kendi arkadaşlarımızla değil, Uşak halkına seslenmek için burada basın açıklaması yapıyoruz. Herkesin “Ben” diyebileceği, alın terini ve emeğini savunabileceği bir partidir Türkiye İşçi Partisi” dedi.

Baş sözlerine şöyle devam etti: “Hangi siyasetçi; “Sizi ben kurtaracağım” diyorsa yalan söylüyordur. Bizler, yani alın teri ve emeği iel çalışanlar siyasete ağırlığını koyunca kurtulabilir. Bizi bizden başka kurtaracak yok. TİP’in hiçbir üyesi ve yöneticisi sizi kurtaracağım diyemez.

O yüzden “Yeter artık” diyoruz. Patronlarını siyasetinden, tarikatların, cemaatlerin bu ülkeyi yönetmesinden, 10 yıldır, 20 yıldır bu ülkeyi aynı siyasetçilerin yönetmesinden bıktık.

Gelirken yol üzerinde gördüm. Uşak’ta kocaman bir Ticaret ve Sanayi Odası var. On binlerce işçinin bir sendikası yok. Bu sendika dediğimiz şey, işçinin yasal ve anayasal hakkı değil mi? Siz, niçin işçilerin, emekçilerin ve köylülerin bir araya gelmesini engelliyorsunuz?

Patronların Ticaret ve Sanayi Odası, MUSİADI, TÜMSİAD’ı var da niçin işçilerin sendikası yok?

Dün Cumhuriyetin 99. Yıl dönümünü kutladık. Bugün 100. Yılında ilk parti binamızı Uşak’ta açıyoruz.

ADINDA BİLE MEYMENET YOK

Sayın Erdoğan, iki gün önce Cumhuriyetin ikinci yeni yüzyılından bahsediyor. İkinci yüzyıl adında bile meymenet yok. Geçen yüzyılı inkâr eden bir tavır. Sanki yıllarca iktidarda olan kendisi değil. Yeni bir parti kurmuş da iktidara gelecekmiş gibi. Kardeşim 20 yıldır aklın neredeydi? Şimdi 20 yıl bitmiş. Hiçbir şey yapamadığının kendi de farkında.

Size geçmiş dönemde olduğu gibi yine siyaseti zengin kesimlerin ayrıcalığı haline mi getiriyorsunuz?” dedi.

Daha sonra TİP Uşak İl Örgütü binasının bulunduğu İslice Mahallesi Polis Sokak Pancar İşhanı binasında parti açılışını gerçekleştiren Baş, burada vatandaşlarla soru cevap şeklinde bir sohbet gerçekleştirdi.