Tecrübeli gazeteci yazdı: AK Parti Cahan ile devam edecek

Deneyimli gazeteci Erhan Gülenç, Yeni Asır Gazetesi'nin bugünkü baskısında, AK Parti Genel Merkezi’nin Uşak’ta mevcut Başkan Nurullah Cahan ile devam diyeceğini söyledi.
Tecrübeli gazeteci yazdı: AK Parti Cahan ile devam edecek

Deneyimli gazeteci Erhan Gülenç, Yeni Asır Gazetesi’nin bugünkü baskısında yer alan yazısında AK Parti’nin Uşak Belediye Başkanı adayı için önemli bilgilere yer verdi. AK Parti kulislerine dayandırdığı bilgiye göre, parti Uşak merkezinde, 2014 yılından bu yana görevini yürüten ve pek çok ödülü kente kazandıran Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile yola devam edecek.

AK Parti kulislerini bir bir dolaşarak flaş bilgilere ulaştığını kaydeden Gülenç, AK Parti Genel Merkezi tarafından;

Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Aydın'da ise geçtiğimiz yerel seçimde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Milletvekili Mustafa Savaş’ın aday gösterilmesi üzerinde durdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi içinse Ekonomi eski Bakanı ve Denizli eski Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, İl Başkanı Aydın Şengül'ün ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın isimlerinin geçtiğini ileri sürdü.

3 İLE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Gülenç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı bilgisine ulaştığını da belirtiyor.

İşte Erhan Gülenç’in bugün tarihli Yeni Asır Gazetesi’ndeki o yazısı:

Aydın Şengül…

Nükhet Hotar…

Nihat Zeybekci…

“Türkiye, önümüzdeki yıl 31 Mart'ta belediye başkanlarını belirlemek için sandık başına gitmeye hazırlanırken kulisler kaynıyor. Ben de AK Parti kulislerinde dolaştım. İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak muhtemel adaylar konusunda çok flaş bilgilere ulaştım.

Hemen söyleyeyim, AK Parti İzmir Milletvekilliği görevini de yürüten TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın haftalardır konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı neredeyse kesinleşti.

Son anda bir değişiklik olmazsa Yıldırım, İstanbul'dan aday gösterilecek. AK Parti, muhalefet partilerinin ittifaklar kurarak zorlamayı planladığı İstanbul'u bu hamleyle riske girmeden kazanmayı planlıyor.

Yıldırım'ın adaylığının İstanbul'da büyük heyecana yol açması bekleniyor.

AYDIN ADAYI: SAVAŞ

AK Parti'de kesinleşme aşamasına gelen diğer isimler ise, Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Aydın'da ise geçtiğimiz yerel seçimde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Milletvekili Mustafa Savaş...

Bu 3 ilde milletvekillerinin aday gösterilecek olmasının diğer kentlerin adaylarının belirlenmesine de etki edeceği konuşuluyor. Meclis'in yapısı açısından bir milletvekili bile büyük önem taşırken AK Parti'nin bu nedenle daha fazla milletvekilini belediye başkan adayı yapmak istemediği konuşuluyor

ÜÇ İSİMDEN BİRİ

Benim kulislerden aldığım bilgilere göre, İzmir'de ismi daha önce konuşulan ancak İzmir Ticaret Odası Başkanlığı görevine devam etmek istediğini açıklayan Mahmut Özgener'in adaylık defteri kesin olarak kapanmış durumda.

İzmir'de ismi öne çıkan üç isim ise şöyle:

Ekonomi eski Bakanı ve Denizli eski Milletvekili Nihat Zeybekci, İl Başkanı Aydın Şengül ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Nükhet Hotar...

Denizli'de daha önce belediye başkanlığı yapan ve ardından milletvekilliği ve bakanlık görevlerine getirilen Zeybekci, halen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor.

AK Parti'de kesintisiz en uzun süre Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan isimlerden biri olan İzmir eski Milletvekili Hotar'ın da şansı en yüksek 3 isimden biri olduğu dile getiriliyor.

Hotar'ın rektörlük görevini yürüttüğü Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katılmıştı.

AK Parti'de daha önce milletvekilliği de yapan ve mesleği şehir plancılığı olan AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de ismi öne çıkanlardan biri. İzmir adayının kim olacağı konusunda son kararı Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

3 İLDE DEVAM EDİLECEK

Öte yandan AK Parti, Denizli ve Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri ile Uşak Belediyesi'nde mevcut başkanlarla yola devam etmeyi planlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yazının orjinalini görmek için: https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/erhan-gulenc/2018/11/20/aydin-sengul-nukhet-hotar-nihat-zeybekci