TBMM'de Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü!

TBMM’de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair karar alındı. Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile TBMM’nin internet sitesinden de ismi anında silindi.
TBMM'de Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü!

TBMM’de bugün TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme alındı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ bugün Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için kararın okunmasını gündeme getirdi. Bundan dolayı TBMM’de tartışmalar yaşandı. Muhalefet milletvekilleri bu kararın okunmasına tepki göstererek bir tavır ortaya koydular.

KAPALI OTURUM SONRASI KARAR OKUNDU!

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair kararın okunması AK Parti ve MHP’nin önerisi ile gündeme alındı. CHP ise bir hamle yaparak kapalı uturum talep etti. CHP’nin talep edilmesi ile beraber kapalı oturum yapıldı. Ancak kapalı oturum TBMM’de çoğunluğu elinde tutan AK Parti ve MHP’nin talebini geri çekmesi ile sonuçlanmadı. Alınan karar gereği Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Genel Kurul’da okundu. Böylece TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği resmen düşürülmüş oldu.

TİP EYLEMLERE BAŞLIYOR!

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile beraber TİP’ten sert açıklamalar yapılmaya başlandı. TİP, Türkiye genelinde bu alınan kararı protesto etmek için eylemler yapılacağını açıklarken yaşananların hukuki olmadığı iddiasını öne sürüyorlar. CHP’den de destek alan TİP’in yasal olarak bundan sonra yapabileceği pek de bir işlem bulunmuyor.

NE OLMUŞTU?

Gezi parkı davası nedeniyle mahkum olan Can Atalay son seçimlerde TİP tarafından Hatay Milletvekilliğine aday olarak gösterilmiş ve seçilmişti. Milletvekili seçilmesi ile cezaevinden çıkarılması gerektiği düşünülen Can Atalay için süreç öyle olmadı. Anayasa Mahkemesi bu durumu haksızlık olarak değerlendirirken Yargıtay ise Can Atalay’ın milletvekili olmayacağına hükmetti. Yüksek yargı kurumları arasında alışılmadık krizlerin yaşanmasına neden olan karar bugün TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Böylece Can Atalay’ın milletvekilliği süreci bugün tamamen sona ermiş oldu.