Şubat 2023 Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Her ay Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşiyor. Şubat ayında yapılacak toplantının tarihi merak ediliyor.
Şubat 2023 Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Şubat 2023 Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? - Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlar vatandaşın yakın takibinde yer alıyor. Yılın ilk Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı 23 Ocak tarihinde yapıldı. Şubat ayının gelmesi ile birlikte toplantı tarihini araştıran vatandaşlar, görüşülecek konu başlıklarını da merak etmeye başladı.

ŞUBAT 2023 KABİNE TOPLANTISI TARİHİ BELLİ Mİ?

Kabine Toplantısı saati ve tarihi şubat ayı ile birlikte gündeme geldi. Son olarak 23 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yapılandırılması, ehliyet affı, iç ve dış politika ve ekonomik konular üzerinde duruldu. Kabine Toplantısının her ay 15 gün arayla yapılması nedeniyle yeni toplantının 6 Şubat tarihinde yapılması bekleniyor.

ŞUBAT 2023 KABİNE TOPLANTISI KONU BAŞLIKLARI 

Şubat ayında yapılacak Kabine Toplantısı'nın tarihi merak edilirken 6 Şubat Pazartesi günü yapılması beklenirken konu başlıkları arasında ilerleyen tarihlerde atılacak ekonomik adımlar, iş ve dış siyaset konularının ele alınması bekleniyor. Yapılacak toplantıda EYT, taşerona kadro, vergi affı ve Adalet Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan 7. yargı paketinin masada olması bekleniyor. 

OCAK AYI KABİNE TOPLANTISINDAN HANGİ KARARLAR ÇIKTI?

Kabine Toplantısı kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Millete Sesleniş konuşmasında açıklandı. Buna göre vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, Anayasa değişikliği teklifi ve İsveç'teki provakatif eylemlerin masada olduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vergi dairelerine 31 Aralık 2022'den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Vergi daireleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri olmak üzere kamu kurumlarına olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısını konforlu hale getirdik. Bu sayede ölümlü trafik kazalarında son beş yılda yarı yarıya azalma sağladık.'' ifadelerini kullandı. 6Şubat Pazartesi tarihi ile yapılması planlanan Kabine Toplantı'na ait kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından canlı yayında kamuoyuna duyurulacak.