SP İl Başkanı Çakmak’tan ‘Merkez İlçe Seçim Kurulu’na tepki

Saadet Partisi (SP) Uşak İl Başkanı Hüseyin Çakmak, afiş asma konusunda siyasi partilere eşit davranılmadığını öne sürdü.
SP İl Başkanı Çakmak’tan ‘Merkez İlçe Seçim Kurulu’na tepki

Çakmak, Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından kendilerine siyasi partilerin afiş asabileceği bölgelerin bildirildiğini, ancak, belirlenen bölgeler dışında da afiş asıldığını öne sürerek, Merkez İlçe Seçim Kurulu’na adil olun çağrısı yaptı.

Kendilerine, 18/02/2019 tarih ve 82751834- 140.03.01-E.116227 sayılı yazı ile Uşak’ta siyasi partilerin kullanımına sunulan İlçe Seçim Kurulunca belirtilen sabit ilan ve reklam yerleri ilgili bir yazının ulaştığını belirten Çakmak, “Fakat İlçe seçim kurulunun belirlediği alanların dışında bulunan ve Uşak Belediyesine ait olan Burma Cami arkası, Stadyum Kavşağı, Otogar kavşağı, Eski Fizik Tedavi hastanesi kavşağı, Atapark konser alanı, Atapark Özsüt Cafe yanı ,İsmet paşa caddesi, Atatürk heykeli önü 7 adet led ekran ve Atatürk Kültür merkezi karşısı 9 adet panoda bazı siyasi partilere ait reklam çalışmaları bulunmaktadır” dedi.

Söz konusu reklamların durdurulması ve afişlerin kaldırılması için gereğinin yapılması noktasında yetkileri mercilere başvuruda bulunduklarını kaydeden Çakmak, “Bu alanlarda partimizin reklamlarının yayınlanması içinde gerekli yazışmaları yaptık. Anlaşılan o ki bu yerlerde bize reklam yaptırmak istemiyorlar.

Arkadaşlar size söz veriyoruz Belediyeyi aldığımız zaman herkese adil olacağız. Siz bu adaletsizliklere göz yumsanız da, 2024 seçimlerinde Belediyemizin imkanlarından isteyen tüm siyasi partiler eşit bir şekilde faydalanacak. Çünkü biz rekabetin kaliteyi, paylaşmanın sevgiyi arttırdığına inanan bir teşkilatız” ifadesini kullandı.