SMA Hastası Asel’e vekil ziyareti

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, SMA hastası 2 yaşındaki küçük Asel’i ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
SMA Hastası Asel’e vekil ziyareti

Kendisi de Sivaslı ilçesinden olan Yalım, Pınarbaşı beldesine giderek Asel bebeği ziyaret etti. Yalım’ı anne Saadet ve baba Rıfat Dinç karşıladı. Küçük kızın tedavisi için elinden geleni yapacağını kaydeden Yalım, “Uşak Sivaslı’mızda yaşayan Dinç ailesini ziyaret ederek SMA hastası 2 yaşındaki Asel yavrumuzla ilgili bilgi aldık, geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Asel bebek için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın biran önce hızlı bir şekilde sonuç vermesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ASEL İÇİN ZAMAN DARALIYOR

Çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebekleri olan Saadet ve Rıfat Dinç çifti, ikizlerden Alya bebeğin bir buçuk aylıkken SMA hastası olması ve 7 aylıkken hayatını kaybetmesi ile büyük bir yıkım yaşadı.

Bu acıyı yaşarken, sağ kalan Asel bebeğin de 3 aylıkken aynı hastalığa yakalanması ve gerekli paranın bulunup tedavisinin yapılmaması halinde ölecek olması genç çifti kahrediyor.

Genetik bir rahatsızlık olan SMA (Spinal Musküler Atrofi), diğer adıyla 'Gevşek Bebek Sendromu' adı verilen hastalığın pençesinde olan 2 yaşındaki Asel bebek yaşıtları gibi yiyip içemiyor.  Solunum cihazına bağlı yaşıyor ve yürüyüp hareket edemiyor.

Asel bebeğin Amerika'da gen tedavisi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro (Yaklaşık18 milyon TL) gerekiyor.

İKİZLERİ SMA AYIRDI

İkisi de Pınarbaşı Beldesinden olan Saadet Dinç (25) ve Rıfat Dinç (27) birbirlerini severek evlenir. Rıfat TIR şoförüdür. Yapılan muayenelerinde normal yöntemlerle çocuk sahibi olamayacakları anlaşılınca genç çift tüp bebek yöntemini dener ve ikincisinde yöntem başarılı olur. İkiz kızları olur. Adlarını Alya ve Asel koyarlar. Alya bebek bir buçuk aylıkken hareket edemez SMA hastalığı teşhis konur ve 7 aylıkken vefat eder. 

Asel bebeğe de 3 aylıkken SMA teşhis konulur. Talihsiz bebek tüm hareket kabiliyetini kaybetmiş olarak yatağa bağlı yaşam savaşı vermektedir. Bugün 2 yaşında olan Asel bebeğin ABD’de tedavi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro para gerektiği öğrenildi.

Öte yandan açılan yardım kampanyasına vatandaşlar yardım ettiği de öğrenildi.