Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor

Türkiye'de AK Parti milletvekili aday adaylığına dair başvurular yarın itibariyle başlıyor.
Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor

Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor - Türkiye'de AK Parti  milletvekili aday adaylığına dair başvurular yarın itibariyle başlıyor. Başvuru yapacak olan kişilerin belirlenecek olan asgari tutarları AFAD'ın deprem yardım hesaplarına da bağış olarak yatıracağı belirtildi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilliği genel seçimlerinde aday adaylığı başvurularının da yarın başlayacağı belirtildi. 20 Mart'a kadar süreceği belirtilirken 30 bin lira olarak belirlenen başvurularda da kadınlar, gençler ve yüzde 40 ve üzeri engeli bulunanların da 15 bin lira ödeyeceği açıklandı.

Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay'da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak.

20 Mart itibariyle sona erecek başvurular için de aday adaylarından da ayrıca üçer bin lira dosya ücreti alınacak. 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

MHP'de de milletvekili aday adaylığı başvuruları 14 Mart tarihi itibariyle başlayıp 21 Mart'ta sona erecek. Aday adaylarının da; MHP Genel Merkezi seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen ve belgelerin aslıyla müracaat edebilecek.

İşlemlerini hızlandırmak isteyenler ön kayıt işlemlerini MHP Başvuru internet adresinden yapabilecek. Başvuru aidatı olarak 3 bin liranın ilgili banka hesabına yatırılması isteniyor.

Usakgundem.com