Sivaslı İlçesi CHP’li Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl istifa mı ediyor?

Yerel seçimler yaklaşırken Uşak’taki siyaset arenası da hareketleniyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ulubey mevcut Belediye Başkanı Ali Rıza Ada’nın adaylığı netleşirken, diğer yandan da Sivaslı’da istifa çalkantısı yaşanıyor. İşte Sazlıgöl’ün istifa iddialarındaki detaylar…
Sivaslı İlçesi CHP’li Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl istifa mı ediyor?

Sosyal Medya hesabından yaklaşık 12 saat önce bir paylaşım yapan ve daha sonra bu paylaşımı kaldıran CHP’li Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl’ün yorumları, istifa iddialarını beraberinde getirdi.

İddiaları tetikleyen paylaşımda Hidayet Çiftçi’yi tarafsız olmamakla suçlayan Sazlıgöl şu ifadeleri kullandı:

CHP Sivaslı İlçe Başkanı ve yönetim kurulu bugün için tarafsızlığını yitirmiştir. Özellikle Başkan Hidayet Çiftçi Selçikler’deki sorumluluğunu yerine getirememiştir. Sorumluluktan kaçmak için ilçe başkanlığına sığınmıştır.

Kaçak bir insanla koskoca bir ilçenin seçim kazanması mümkün değildir. Tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına bu şahısla siyaset yapmayacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.”

Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl


Dün gece geç saatlerde paylaşılan bu yorum, kamuoyunda Nihat Sazlıgöl’ün CHP’den istifa edeceği yorumlarına yol açtı. Olayı öğrenmek için kendisine ulaşmaya çalıştığımız Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl’ün hiç kimseye telefonlarını açmadığı öğrenildi. Dün gece 24.00 sıralarında yapılan paylaşımın, Sazlıgöl tarafından sabah 10.00 sıralarında silindiği görüldü.



ŞAFAK’IN ADAY OLMA İHTMALİ SAZLIGÖL’Ü ÇİLEDEN ÇIKARDI

İstifaya giden sürecin fitilini, Sivaslı eski İlçe Başkanı Hürriyet Şafak’ın başkanlıktan istifa edip CHP Sivaslı Belediye Başkan Adayı olması ateşledi.

Akrabası olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile hiç anlaşamayan Nihat Sazlıgöl, Yalım’ın Şafak’ı desteklemesi ve CHP Genel Merkezi’nde Yalım destekli Hürriyet Şafak’ın Sivaslı Belediye Başkan adayı olacağı görüşünün ağır basması üzerine, aday olamayacağı için tepki olarak CHP’den istifayı düşündüğü CHP kulislerinde dillendirilmekte.

SAZLIGÖL DSP’DEN ADAY OLABİLİR Mİ?

Sivaslı İlçesinde konuşulan bir başka konu ise Sazlıgöl’ün DSP’den Sivaslı Belediye Başkan Adayı olacağı yönünde.

Bu iddiayı doğrulayan bir kanıt ise DSP Uşak Merkez İlçe Başkanı Yüksel Duygu’nun daha önce Sazlıgöl’e teklif götürmesi ve tabir yerindeyse Sazlıgöl’ü ikna için Sivaslı İlçesine kamp kurması oldu.

Görünen o ki; CHP Sivaslı İlçe eski Başkanı Hürriyet Şafak Belediye Başkanı olurken, mevcut Başkan Nihat Sazlıgöl CHP ile ipleri koparma noktasına geldi. CHP’den istifa edeceği şeklinde yorumlanan Sazlıgöl henüz bir açıklama yapmadı.