Seçime geri sayımda KONDA 2. tur seçim anketi yayımladı! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın oy oranları

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 tur seçim anketi yayımlandı. KONDA son anket sonucunu yayımladı işte seçimi kazanan aday.
Seçime geri sayımda KONDA 2. tur seçim anketi yayımladı! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın oy oranları

Seçime geri sayımda KONDA 2. tur seçim anketi yayımladı! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın oy oranları - Türkiye artık 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayıma başlarken süreçte kazanacak aday merak konusu olmuştu. 

Türkiye sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında oy kullanacak. Yapılacak seçime artık kısa bir süre kala KONDA araştırma şirketi 2. tur seçim anketi yayımladı. 

KONDA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ 2. TUR ANKET SONUCU AÇIKLANDI! 

Konda Araştırma Şirketi tarafından yapılan 2. tur seçim sonucu açıklandı. Hatırlanacağı üzere şirket 1 tur seçim anketi sonucu olarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranını yüzde 49.3 ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise daha düşük göstermişti. 

KONDA tarafından yapılan açıklama ile "Birincisi, 20-21 Mayıs tarihinden seçime kadar bir haftada yaşanacak olayların siyasi tercihlere etkisi. İkincisi, Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylamasının ardından Ata İttifakı’nın dağılması üzerine, ittifakı oluşturan parti liderleri ve ittifak adayının seçimin 2. tur oylamasında farklı adayları destekleme kararı almaları üzerine yaşanabilecek stratejik oy kaymaları. Üçüncüsü de bu hükümet sistemi modelinde ilk defa deneyimleyeceğimiz, 2. tura giden seçimde katılım oranı olacaktır" denilerek ikinci turda Erdoğan'ın oy oranı yüzde 52,7 ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 47.3 olarak ilan edildi.