Seçim sonrası ilk atama kararnamesi ve yeni Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlandı!

18 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete ile yeni atama kararnamesi ve Cumhurbaşkanı kararları yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Seçim sonrası ilk atama kararnamesi ve yeni Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlandı!

Seçim sonrası ilk atama kararnamesi ve yeni Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlandı! Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimlerde oy kullanmak için adeta sandığa koşarken yüzde 90 olan katılım oranı ile rekor kırılmıştı. 

Yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy oranına ulaşan aday çıkmayınca seçimler 2. tura kalırken 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında halk yeniden seçim yapacak. 14 Mayıs seçiminden sonra ilk atama kararnamesi Resmi Gazete ile yayımlandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMA KARARI! 18 MAYIS 2023 TARİHLİ ATAMA KARARNAMESİ YAYIMLANDI

18 Mayıs 2023 Tarihli ve 32194 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2023/281) kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Adıyaman İl Müftülüğüne Mevlüt Haliloğlu getirildi.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2023/281

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Adıyaman İl Müftülüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Mevlüt HALİLOĞLU atanmıştır.

17 Mayıs 2023 Recep Tayyip ERDOĞAN

18 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANI KARARLARI! 2 FAKÜLTE KURULDU 1 FAKÜLTENİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Resmi Gazete'nin aynı sayısında yayımlanan Ekli Listede Belirtilen Fakültelerin Kurulması ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı İslami İlimler Fakültesinin Adının İlahiyat Fakültesi Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7290) kapsamında 2 yeni üniversite kurulurken 1 üniversitenin de adı değiştirildi. 

Açıklanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Ordu Üniversitesinde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Selçuk Üniversitesinde Kulu Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulurken İzmir Katip Çelebi Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesinin adının İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. 

Niğde İli, Ulukışla İlçesinde Bulunan Alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi Olarak İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7291) yine bugünkü Resmi Gazete ile yayımlanırken söz konusu bölge özel endüstri bölgesi ilan edildi.