Özkan Yalım: "Kudüs konusunda her zaman hükümetin yanında olacağız"

CHP Milletvekili Yalım; "İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir. Kudüs konusunda her zaman hükümetin yanında olacağız"
Özkan Yalım: "Kudüs konusunda her zaman hükümetin yanında olacağız"

CHP Milletvekili Yalım ve milletvekili arkadaşları, ABD'de Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın yargılandığı davayla ilgili araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Özkan Yalım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 4 bakan hakkında Mecliste kurulan soruşturma komisyonunun, AK Parti'li üyelerin oylarıyla 4 bakanı yüce divana göndermediğini hatırlattı.

ABD'de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davayla, bu konuların tekrar gündeme geldiğini belirten Yalım, CHP'nin, 4 bakanın Rıza Sarraf ile "akçeli ilişkileri olduğunu söylediğini" belirtti.

Yalım, "Hak, hukuk, adalet için 4 bakan Yüce Divana gitmeli ve yargılanmalılar. Varsa suçları çeksinler yoksa temize çıksınlar." dedi.

"Kudüs konusunda her zaman hükümetin yanında olacağız"

ABD'de davayla gündeme gelen konuların araştırılması için komisyon kurulmasına ilişkin önergelerini TBMM Başkanlığına verdiklerini söyleyen Yalım, aynı konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini de bildirdi.

Yalım, ABD tarafından Kudüs'ün başkent olarak tanınmasıyla ilgili bir soru üzerine, "İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir. Bir başka ülkenin başkent olarak Kudüs'ü olarak açıklamasıyla, İsrail'in kendi içişleri yönetemediği ortaya çıkarmıştır. Bu konuda her zaman hükümetin yanında olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı