Muharrem İnce'ye eski partisi CHP'den ittifak için açık kapı!

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ittifak teklifleri geliyor.
Muharrem İnce'ye eski partisi CHP'den ittifak için açık kapı!

Muharrem İnce'ye eski partisi CHP'den ittifak için açık kapı! Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ittifak teklifleri geliyor. Geçtiğimiz yıllarda partisi CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran Muharrem İnce bu yıl Cumhurbaşkanı adaylığını açıklarken, eski partisinden de ittifak için açık kapı mesajı resmen geldi.

CHP'li Torun tarafından yapılan açıklamada, "Bu sofrada herkese yer var" yanıtını verdi.

Millet İttifakı içerisinde yer alan 6 partinin de ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesinden hemen sonra Memleket Partisi'de 14 Mayıs için Muharrem İnce'nin resmen aday olduğunu açıkladı. AK Parti muhalifleri İnce'ye büyük teklifler gösterirken ilk turda oyları bölmemesi ve Kılıçdaroğlu için de adaylıktan çekilmesi adına çağrılar da bulunmuştu.

Gelen bu çağrılara, "Şartlara göre uygun olan yapılır" yanıtını veren İnce için bir açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi. Torun, Muharrem İnce'nin ifade ettiği "Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım" sözlerinin sorulması üzerine yanıt verdi.

"ONU MİLLETİMİZ BİLİR"

"Onu milletimiz bilir. Sonuçta Sayın İnce Memleket Partisi'nin Genel Başkanı ve kendi yetkili kurullarından da cumhurbaşkanlığıyla ilgili adaylık yetkisi alarak ilan etti. Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var. Bu sofrada herkesin bulunmasını, destek vermesini arzu ederiz" diyen Torun, "Meselenin ülke meselesi olduğunu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında artık demokrasiyle taçlandırmamız gereken bir süreç olduğunu, bugün bu seçimin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın izlediği bir seçim olduğunu, arıtk demokrasinin kazandığı bir seçim olması için her türlü katkıya ve desteğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.