Muhammet Gür’ü davul zurna ve efeler karşıladı

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, seçim çalışması için gittiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meşaleler altında, davul, zurna ve efelerin oyunları ile karşılandı.
Muhammet Gür’ü davul zurna ve efeler karşıladı

Gür, aracından iner inmez meşale yakan mahalle sakinleri tarafından davul zurna ve efelerin gösterisi ile karşılandı.

Bu karşılamadan çok memnun olan Gür, mahalle sakinlerinin tek tek elini sıkarak halini hatırını sordu.

Sonra da açık alanda coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Buradaki seçim çalışmasında Gür’e İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi  Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Akif Şanlı ve İYİ parti Uşak Merkez İlçe Başkanı hakan savaş eşlik etti.

Başka bir mahallede ev çalışması yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’da toplantı bitimine yakın ortama katılarak mahalle sakinlerine seslendi.

“KİMSEYE DİYET BORCUM YOK SİZLERE VEFA BORCUM VAR”

İYİ parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür kendisini dinlemeye gelen coşkulu kalabalığa şöyle seslendi: “Yarın seçildiğimde bu şehrin makus talihini nasıl kırarız da toplumun vizyonunu ve doğru yönünü nasıl çizeriz bu düşüncenin projesini yaptık. Bir çok arkadaşımdan, dostumdan ve siz Değerli hemşerilerimden fikir alarak projeler hazırladım.

Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm ve bu şehirde çalıştım. Ekmeğimi burada kazandım. Şayet seçilirsem bu şehre bir vefa borcum var. Benim için diyorlar ki; “Yok bununla işbirliği içerisinde, yok şununla işbirliği içerisinde.” İnanın benim kimseye hiçbir diyet borcum yok. Ama şunu çok iyi biliyorum. Burada toplanan insanlara, şu anda şehrin başka yerlerinde bizim için çalışan insanlara vefa borcum var. Sadece vefa borcum.

Bu insanların söylediklerinden niçin vefa borcum olduğunu şu şekilde anladım. Bana diyorlar ki; “Şayet seçilirsen bu şehrin kaynaklarını kimseye peşkeş çekme.Bu şehrin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekme. Kimseye adaletsizlik yapma ve hukuk dışı davranma. Bu şehrin tamamını kucakla ve topluma doğru projelerle hizmet et.” İnşallah Cenabı hak yardım eder de bu güzel insanların, bu güzel taleplerini 5 yıl boyunca boşa çıkarmayız.

“VİZYONU FARKLI BİR UŞAK İÇİN PROJE HAZIRLADIM”

Artık, Uşak ve belediye olarak farklı bir vizyona girmek zorundayız. Belediyecilik anlayışımızda, park, bahçe yapmayı salıncak dikmeyi ve yol yapmayı belediyenin rutin görevlerinden kabul etmeliyiz. Bizler, daha faklı vizyonlara doğru bu şehri taşımak zorundayız.

Uşak, devletten yatırım almada 74-75. Sıralarda. Merkezi hükümete katkı yapmakta bütçeye pay göndermede 34. sıradayız. Demek ki hep veren, alamaya gelince hakkı yenen bir şehiriz. Artık bundan dolayı bu şehre farklı bir vizyon katmak zorundayız. Bunun için birçok projem var. Allah’ın izni ile bu projeleri gerçekleştirirsem bu şehrin daha farklı yönlere evirileceğine inanıyorum.

Uşak ekonomisi deri ve tekstil ağırlıklı. Ancak tekstilde de çok katma değer üreten bir yapımız yok. Nitelikli ürün üreten 5-6 firma var. Ağırlık geri dönüşüm sektöründe. Uşak’a farklı farklı ekonomik getiri sağlayacak sektörlerin önün açılması gerekir.

İşte bu amaçla benim için öne çıkan iki projem var. Birincisi Kayağıl Köyünde 51 dereceden 70 dereceye kadar ulaşan iki termal kuyumuz var. Bu termal suyu bir bölgeye taşıyarak o bölgeyi termal turizm ilan edip Uşak’ı termal turizme kazandıracağız.  Bu bölgede yapılan yatırımlarla Uşak’ı termal turizmde söz sahibi yapacağız. İstihdam yaratacağız ve birçok esnafımızda pay alacak.

Dünyanın en büyük 2. Kanyonu bizde, Kimseye bu güzellikleri gösteremiyoruz. Dünyaca meşhur Karun Hazineleri bizde, ama yılda 6-7 bin kişi anca ziyaret ediyor. Clandırasımız var. Blaundusumuz var. Termal turizm projesi ile bunarlı da tanıtmış olacağız kısacası, şehir olarak top yekun bir kalkınmanın içerirsinde olacağız.

“TARIM OSB UŞAK’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”

İkinci önemli projeme gelince; bugün Tekstil OSB’miz ve Deri ve Karma OSB’miz olmak üzere iki OSB’miz var. Üçüncü OSB’yi de biz ilan edeceğiz. Bunun adı da “Tarım OSB” olacak. Binlerce dönümde seracılık yapacağız ve binlerce insana da istihdam sağlayacağız.  Bunun yanı sıra, soğuk hava depolarının Uşak’a taşınması, burada üretilen ürünlerin paketlenme tesisleri gibi birçok  alan da ek istihdam da yaratılmış olacak.

Daha 100 yıllık master plan projem, tarihi evlerin restorasyonu, belediye binasının taşınması gibi bir çok projem var. Sizlerin desteği ile seçildiğim takdirde bunarlın hepsini şehre kazandıracağız.”

Toplantıya sonradan katılan İYİ Parti Genel başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da, hükümetin, muhalif partilere yardım yapılmayacağı, beka sorunu, ezan sorunu gibi bir takım bahaneler üreterek, ekonomide yaşanan krizin konuşulmasını engellemeye çalıştığını, Türk insanın hatalı ekonomi politikaları yüzünden her geçen gün fakirleştiğini öne sürdü.