Muhammet Gür’den yeni istihdam alanları açacak bir proje daha

Belediyenin asli işi olan; su, yol, kanalizasyon, park, bahçe gibi işleri seçmenine ‘proje’ olarak yutturmayı etik bulmadığını söyleyen İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Muhammed Gür, çok konuşulacak bir proje ile Uşak ekonomisine katkı sunacak ve yeni istihdam alanları açacak projesini tanıttı.
Muhammet Gür’den yeni istihdam alanları açacak bir proje daha

Gür, “Uşak Ürünleri Dünyaya Açılacak” başlığı ile sunduğu projesinde, “Uşak’ta üretilen küçük büyük el emeği tüm ürünler, Ankara –İzmir Karayolu üzerinde açılacak “Ticaret merkezi’ ile satışa sunularak, halkın gelir kaynakları artırılacaktır” dedi.

Muhammet Gür, Uşak Gündem için projesinin ayrıntılarını şöyle açıkladı:

“Öncelikle bu projem, bir türlü bitirilemeyen Uşak Çevre Yolunun Uşak-İzmir ve Uşak-Ankara Çevre yolları bağlantılarından önce olacaktır. İşi sağlama alarak çevre yolundan geçen araçların mutlaka bu ticaret merkezleri önünden geçmesini sağlayacağım.

Uşak Çevre Trafik Şube Müdürlüğünden aldığım bilgiye göre; Uşak’tan günde 80 bini aşkın transit araç geçiyor. Bu araçlardan günde 50-60 adedini durdurup alış veriş yaptırarak para bırakmasını bir türlü becerememişiz.

Ancak komşumuz Afyon ili bu işi çok güzel yapmış. Ciddi bir cazibe merkezi oluşturmuş. AVM’ler güzel yemek yeme merkezleri, akaryakıt İstasyonları, dinlenebileceği, eğlenebileceği merkezler kurarak başarmış.

“MADE İN UŞAK” PROJESİ ÇOK KONUŞULACAK

Biz de benim adına “Made in Uşak” dediğim, Uşak yemeklerinin yenebileceği, Uşak’ın kendine özgü ürünlerinin sergileneceği ve satılabileceği merkezler oluşturacağız. “Uşak’ın nesi meşhur?” sorusuna cevap olacak,  tarhanamızdan başka neyimiz  varsa insanların kolayca bulabileceği ürünlerimiz burada satılacak. O yüzden cazibe merkezi olacak.

Bu ticaret merkezleri sayesinde mikro ölçekte de özellikle ev hanımlarının ev atölyelerinde ürettikleri ürünlerle Uşak ekonomisine yüzde 3-4 katkı yapacağına inanıyorum.

Bizim Eşme kilimizi dünya biliyor. Ancak Eşme Kilimi ve dünya saraylarını kökboyalı Uşak halısını sergileyecek ana yol üzerinde bir iş yeri gösterebilir misiniz?

Uşak’ın tarhanası, battaniyesi, helvası onlarca Uşak’a özgü ürünü burada sergilenip satılabilir hale gelmesini sağlayacağız ve transit geçen insanların, akaryakıt, yemek yiyebileceği, eğlenebileceği, dinlenebileceği alanlar tesis ederek Uşak ekonomisine ve istihdamına katkı sunacak bir projemizdir.”