Muhammet Gür’den müthiş iddia; “Seçim yarışında açık ara öndeyiz”

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, Uşak kamuoyunda çok konuşulacak bir araştırma sonucunu açıkladı.
Muhammet Gür’den müthiş iddia; “Seçim yarışında açık ara öndeyiz”

Dikilitaş Mahallesinde vatandaşlara seslenen Gür, yaptırdığı araştırmalarda en yakın rakibinin 11 puan önde olduğunu belirterek, bu sonucu hazmedemeyenlerin kendi hakkında iftira ve karalama kampanyasına giriştiklerini belirtti

Konuşma yapacağı kahvehaneye gelen Gür, mahalle sakinleri tarafından dev Türk Bayrağı, alev meşaleleri ve alkışlarla karşılandı. Gür’e bu seçim çalışmasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da eşlik etti.

Konuşmasına yaklaşık 4 aydır sahada olduğunu hatırlatarak başlayan Gür, “Bugüne kadar bir duruş gösterdim. Hiç bir zaman siyasi rakiplerimin hiç biri ile en ufak bir tartışmaya girmedim. Topluma, kendimi ve projelerimi anlatmaya çalıştım. Bu duruşumu kalan 17 günde de bozmayacağım” dedi.

Son zamanlarda kendisi hakkında yapılan karalama ve iftira kampanyalarına hız verildiğine dikkat çeken Gür, “Bunun nedeni de çok iyi biliyorum. Size buradan çok net bir şey söylüyorum. Seçim yarışında açık ara öndeyiz. Bunu sahada çok iyi görebiliyorum. Gelen sonuçları yakında sizlerle, yani bütün kamuoyu ile paylaşacağım. En yakın rakibimizden en az 11 puan öndeyiz.

Bu benim ya da bizim başarımız değil, toplumun başarısıdır. Şu anda ben burada konuşurken hiç tanımadığım, binlerce insan benim için çalışıyor. Daha doğrusu kendi geleceği için çalışıyor. Esas kahramanlar orada. İnsanımız, adaletsizlikten, hukuksuzluktan, eşitsizlikten, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden bıkmış. Siyasi baskılardan bıkmış.

Bu toplum adalet istiyor, eşitlik istiyor. Bu toplum kaynaklarına sahip çıkılmasını istiyor. İnsanlar başka bir şey istemiyor” dedi.

Daha sonra belediye başkanı seçildiği takdirde Uşak ve Uşak insanı için yararlı olacağına inandığı projelerden bahsetti ve daha sonar mahalle sakinlerinin sorularına cevap verdi.

YILMAZ; “BİR YILDA 50 MİLYAR DOLAR FAKİRLEŞTİK”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da konuşmasında, mevcut hükümetin içerisinde bulunduğumuz derin ekonomik krizin konuşulmaması için yerelde ve ulusalda seçim kampanyalarını belden aşağı vurarak yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik yönden bir yılda yaklaşık 50 milyar Dolar gerilediğini de rakamlarla açıkladı. İşte Durmuş Hoca’nın ekonomik ağırlıklı konuşması:

“Artık 16 gün sonra seçimleri yapıp, işin sonuna geleceğiz. Ancak yolun sonuna yaklaştıkça yerelde ve ulusalda maalesef centilmence yarışma duygusu, yerini hırçınlığa, düşmanlığa ve bölücülüğe bırakıyor. Bu son derece kötü bir şey. İnsanlar yarışmak için, daha hızlı koşarak, geçerli doğrular yerine niçin başkalarının olmayan negatifleri üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar? Bunu anlamakta ben güçlük çekiyorum.

Bence, beyinlerine yarışı kaybettikleri sinyali geldiği için centilmence yarışmak yerine bel altı vurmayı tercih ediyorlar. Mühim olan aklıselim olarak neler yapılacağını vatandaşa proje bazında anlatmaktır. Biz, kendimizi size doğru dürüst anlattıktan sonra, bize atılacak çamurların bir kıymeti yoktur. Bu çamuru atanlar içine düşüp debeleneceklerdir.

“İş dönüp dolaşıp patlıcana bibere geliyor” diye yakınıyorlar. İş, aş sorununa geliyor, geçim sorununa geliyor. Siz, hükümet olarak vatandaşın yılbaşında cebine koyduğu 100 lirayı 80 liraya düşürmeseydiniz, enflasyonu yüzde 20 -30 lara çıkarmasaydınız, 1,5 milyonla aldığınız işsiz sayısını 6 milyona çıkarmasaydınız, ucuzluk olsaydı, bu beyler bekadan falan söz etmeyeceklerdi.

O meşhur 2001 ekonomik krizinde işsizlik oranı yüzde 6-7 civarındaydı. Bugün bunun iki katı işsizlik var. Bu işsizlerin içerisinde 700-800 bin yüksek okul mezunu var. Vatandaşına iş ve aş veremeyince önüne gelene FETÖ kulpu takıyorlar. “FETÖ’cuları araştıralım komisyon kurulsun” diye önerge veriyoruz. AKP oyları ile reddediliyor.

Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu ekonomik krizdir. Türkiye ekonomisi 2017 yılında 834 milyar Dolar’dan 784 milyon Dolar’a gerilemiştir. Yani bir yılda 50 milyar Dolar daha gerilemiş bir ülke ile karşı karşıyayız. Ülkemizde 2007 yılında ulaştığımız 10 bin Dolar milli gelir, geçen hafta açıklanan rakamlara göre, 9 bin 632 Dolar’a düştü. Niçin fakirleştiğimizi açıklamak yerine millete çamur atıyorlar.”