Muhammet Gür’den iftira ve karalamalara tokat gibi cevap

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, son günlerde kendisi hakkında ortaya atılan bir takım iddialara, düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.
Muhammet Gür’den iftira ve karalamalara tokat gibi cevap

Gür ve avukatı Yavuz, ‘haklarında ihaleye fesat karıştırmak’ suçu ile bir iddianame düzenlendiğini, ancak iddianamenin Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul bile görmediğini, Uşak Belediyesi tarafından, iddia edilen doğrudan temin yöntemi ile alınan hizmet ve maldan herhangi bir zarar görmediğine dair mahkemeye resmi cevabı olduğunu, rantı kesilen kesimlerin ve siyasi rakiplerinin Gür’ün seçimleri kazanacağını anlayınca ortaklaşa karalama ve iftira kampanyası düzenlediklerini iddia etti.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Gür’ün avukatı Yasın Yavuz ve basın mensupları katıldı.

Basın açıklamasının ilk açılışını yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım. “Son günlerde partimiz ve adayımız hakkında olmadık iftiralar yapılmakta ve çamur atılmaktadır. Bunlara cevap vermek için bu toplantıyı tertip ettik. Siyaset halkın sorunlarını çözme sanatıdır. Biz parti olarak Uşak’ın sorunlarına çözmek için varız. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerini kazanırsak Uşak’ın tüm sorunlarını çözeceğiz. Ben şimdi sözü adayımız Sayın Muhammet Gür’e bırakıyorum” dedi.

“KLAVYE BAŞINDA HAYSİYET CELLATLIĞI YAPIYORLAR”

Kendisi hakkında yapılan iftira ve karalama kampanyalarına belgelerle cevap vermek için böyle bir basın toplantısı düzenlediklerini hatırlatan Gür, “Tüm basın mensuplarını, özellikle hakkımda bu iftiraları ve karalamaları yapan ve yayın basın mensuplarını bu toplantıya tek tek davet ettim. Kendilerine bu toplantıya gelerek, hepinizin huzurunda sorularını sormaları için özellikle davet ettim.

Bugüne kadar hiç birisine cevap verip okunurluğunu ya da izlenirliklerini artırmak istemedim. Kendi kafalarını gömdükleri kuyulardan başını kaldırıp toplum içerisine çıkmamış insanlar, odalarında oturup klavye başında toplumda sevilen sayılan insanları karalayarak nemalanmak istediler. Taktikleri buydu. Tabi ki işini dürüstçe yapan basın mensuplarını tenzih ediyorum.

Son günlerde bu asılsız iddialar için gazete basılıp dağıtılır hale geldi. Onun için bu toplantıyı düzenlemek zaruri oldu. Burada bulunan Avukatım Sayın Yasin Yavuz bu iddialara tek tek cevap verecek ve sizlere de dosya halinde benim suçsuzluğumu kanıtlayan belgeler dağıtılacak. Bu dosyalarda her şeyi göreceksiniz.

Bu iftira ve kampanyaların nedenini en büyük rakiplerinin biz olduğunu düşündükleri için başlattıklarını düşünüyorum. Adaylığım, toplumda ciddi karşılık bulunca, bizimle normal şartlarda yarışamayacağını anlayan bazı adaylar ve partilerin finansörlüğünde bu karalama kampanyası yürüttüklerini gayet iyi biliyorum. Şimdi sözü Avukatım Sayın Yasin Yavuz’a bırakıyorum” ifadesini kullandı.

“GÜR ALEYHİNDE EN UFAK BİR MAHKEME KARARI YOK”

Avukat Yasin Yavuz ise iddiaları mahkeme kararları ve dosyada yer alan belgelere göre şöyle cevapladı: “Müvekkilim Sayın Muhammet Gür hakkında basında söz konusu olan “İhaleye fesat karıştırmak” suçundan bir iddianame düzenlenmişse de; Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, hiç duruşma bile yapmadan, “İhaleye fesat karıştırma suçunun oluşabilmesi için, yasanın aradığı şartların oluşmadığı, tek tek açıklamak suretiyle ihaleye fesat karıştırmaktan söz edilemeyeceğini” belirterek sözü edilen bu iddianamenin usul ve yasalarımıza uygun olmadığı, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2013/ 7 Esas Esas 2013/6 karar sayılı dosyasında görüleceği üzere Yargıtay kararı ile kesin olarak onanmıştır.

  • Söz konusu davada resmi belgede sahtecilik yapmak suçundan Sayın Gür’ün yargılandığı en ufak bir konu yok. Ancak davada birden fazla zanlı olduğu için dava devam etmektedir.

  • Ayrıca 2010 yılında 8 konu hakkında Uşak Belediyesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı bir soruşturma yürütmüş. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzası ile soruşturmaya gerek kalmadığı kararı verilmiştir.

  • Yine 2017 yılında mahkeme tarafından Uşak Belediyesi’ne doğrudan temin konusunda belediyenin bir zararı olup olmadığı sorulmuş, “Uşak Belediyesi tarafından bu olayda belediyenin herhangi bir zararının bulunmadığı yönünde resmi bir cevap verilmiştir.

Burada söz konusu doğrudan teminde iki ayrı bedel vardır. Birisi 10 bin 850 TL ve 10 bin 765 TL’dir.

Yürütülen bu karalama kampanyası ile hem TCK açısından, “Adil yargılamayı etkileme” suçu işlenmiş oluyor, hem de hükmü ortada olamayan bir iddianame hakkında iddianame devam ediyormuş gibi yanıltıcı açıklama yapılıyor. Sayın Muhammet Gür hakkında bu karalama kampanasını yürütenlerin, Sayın Gür seçildiği takdirde belediyeden nemalanamayacaklarını düşündükleri için böyle bir yola başvurduklarını düşünüyoruz.

Dava, sonuca ulaşacak. Ancak, bahsedilen davanın karalamalara konu olan iddianame ile hiçbir bağlantısı yoktur. Başka şahsılar hakkında suçlamalar devam ettiği için dava sürmekte, ancak Sayın Gür ile en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır.”

“ORTAĞIM HDP’Lİ DEĞİL AK PARTİ ÜYESİDİR”

“Listenizde HDP’liler var” diyen bir kişiye cevap veren Gür, “Ben HDP’ yi bilmiyorum ve ilgilenmiyorum. Benim ortağım Diyarbakır doğumludur. Bundan önce de ortağımın doğum yeri ve etnik kökeni ile ilgili bir sorun yaşadım. İnsanları doğum yerinden ve kimliğinden dolayı kimsenin yargılama hakkı yoktur.

Ben ortağım ile 2000 yılından bu yana birlikte çalışıyorum. “HDP’li” dedikleri ortağım AK Parti Uşak Teşkilatı resmi üyesidir.

Belediye Meclis Üyeleri listesi 9. sırada bulunan adayımız Ağrı doğumludur.  İnsanların kimliği yüzünden karalama kampanyasını doğru bulmuyorum. Varsa PKK ya da bir terör örgütü ile bağı Emniyet Müdürlüğümüz var. Savcılarımız var. Gerekeni yaparlar. İYİ Parti olarak meclisi üyesi adaylarımızın hepsinden adli sicil kaydı istedik.

Öyle birisi olanı biz asla yazmayız. Bu ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnsanları doğum yerinden dolayı yargılamak hiç doğru değil. Bu arkadaşımızla çalışmaktan gurur ve onur duyduğumu da belirtmek isterim” şeklinde yanıt verdi.