Muhammet Gür; “İzah edemeyecek bir suçum olsa karşınıza çıkamazdım”

 İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, hakkındaki iddialara karşı, “İzah edemeyecek bir suçum olsa halkımın karşısına çıkmazdım” şeklinde cevap verdi.
Muhammet Gür; “İzah edemeyecek bir suçum olsa karşınıza çıkamazdım”

Yerel seçimlere 9 gün kala çalışmalarını hızlandıran İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, Kuyucak Köyünde vatandaşlara seslendi. Gür’e İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz eşlik etti.

Köyde düğün salonunda yapılan toplantıda, hakkında yapılan suçlamaların eleştiri boyutunu aştığını, yalan, iftira ve karalamalara döndüğünü kaydeden Gür, “Geçtiğimiz hafta tüm basın mensuplarına çağrı yaparak, bir basın toplantısı düzenleyeceğimi ve orada canları ne istiyorsa gönül rahatlığı ile sorabileceklerini belirterek davet ettim. Ancak bu iftiracıların hiç biri cesaret edip gelemedi.

Basın, siyasi partilerden para alıp onları gökler çıkarsın. Bence hiçbir sorun yok. Ancak, bazı siyasi partiler bunlara rakiplerine belden aşağı vursun diye para veriyor. Bu hiç etik değil.

Para alıp da bizi karalamaya kalkanların durumu hiç de ahlaki değil. Muhammet Gür seçilirse haksız yere aldığınız para kesilecek diye korktunuz. Muhammet Gür seçilirse siz o parayı verir mi? Vermez. Neması kesileceği için karalıyorlar.

Suçum olmadığına dair İçişleri Bakanlığı yazısı, mahkeme kararları, tüm resmi belgeleri hepsini basın mensupları ve kamuoyu ile paylaştım. Bundan sonra bu karalamaları ve iftiraları atanların adını bile anmayacağım. Seçim gününe kadar da bu iftiralar devam edecek. Son olarak şunu söylemek istiyorum:

“Şayet bugün izah edemeyecek bir suçum olsaydı, bugün sizin karşınıza gelemezdim” sözü üzerine salonda alkış tufanı koptu.

“Yaklaşık 4 aydır sahalardayız. Artık yerel seçimlerin son virajına girdik. Geride bıraktığımız 4 aylık sürecimizde hep projelerimizi konuştuk. Diğer siyasi rakiplerimizle kul hakkına girmeden bu süreci yürüttük. Kalan bir haftayı da bu şekilde tamamlayıp süreci bitireceğiz” dedi.

UŞAK’IN BİNLİK VE BEŞBİNLİK PLANLARI TAMAMLANACAK

Gür, Tarım OSB, Termal Turizm, şehir master planı, belediye hizmet binası, yeni otogar, Uşak’ın tarihi ve doğal dokusunun turizme açılması, Uşakspor’a yeni stat yapılması, tramvay hattı gibi projelerini kısa kısa tekrar hatırlattı ve toplumun parası ile reklam yapmayacağını tekrar vurgulayarak, seçildiği takdirde belediyenin mali tablosunu gün be gün internet sayfasından yayınlayacağını ve toplumun parasını yandaşlarla paylaşmadan Uşak halkının rahatı ve konforu için çalışacağını da sözlerine ekledi.

Köylülerin, köylerinin Uşak’a bağlanmasına rağmen 1/ 100 lik planlarının eksik olduğu ve ulaşım sıkıntısından yakınmaları üzerine Gür, ulaşım planı yapacağını ve tüm Uşak için 1/1000 ve 1/ 5000’lik planlar hazırlayacağını söyledi.

“ARTIK İNSANLAR YALAN VE İFTİRALARA İNANMIYOR”

Yerel seçimlerinde son haftada yarışın centilmenlik içerisinde geçmesi için İYİ Parti ve adayı Muhammet Gür tarafından gösterilen gayretin yeterli olmadığından yakınan

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, “Son düzlükte yarışı kaybettiklerinin farkına varanlar yerelde ve ulusalda, halka projelerini anlatmak yerine, başkaları hakkında önce yalan sonra çamur, arkasından bin bir iftira atarak yükselmeye çalışıyorlar. Eğer kendinize saygınız varsa bir iddianız varsa, projeleriniz varsa kendinizi öyle ifade eder, kendinizi kendinizle tanımlayarak topluma anlatırsınız.

Ama bugün geldiğimiz noktada; kendi doğruları üzerinde yükselmek yerine,  kendi uydurdukları yalanlar ve iftarlar üzerine yükselmeye çalışıyorlar. Bu bizim işimize geliyor. Bildikleri yolda devam etsinler. Artık, insanların bu yalanlara ve iftiralara inanmayacak kadar bilgi, birikim ve ferasetleri ortaya çıkıyor.

“EKONOMİK VERİLER 2002 YILI ÖNCESİNE DÖNDÜ”

Millet Cephesi’ni oluşturan partilerin ekonomiyi ellerine yüzlerine bulaştırdığı için bir beka sorunu uydurduğunu söyleyen Durmuş Hoca, Türk ekonomisinin açmazda olduğunu belirterek konuşmasını rakamlarla güçlendirdi. İşte Durmuş Hoca’nın ekonomi ile ilgili tespitleri: “Bu seçimi yerelden çıkarıp ulusal bir havaya sokmanın gayretine girdiler. Halbuki bu seçim yerelden onların parası ile temiz su, temiz bir çevre, temiz hava, ulaşılabilir yollar, temiz park ve düzgün bir yaşam ve insanlara nasıl iş ve aş götürülebilir olmalıydı. Maalesef onlar, şimdi ülkeyi 16 yıl önce devraldıkları hale döndürdükleri için söyleyecek sözleri ve fikirleri yok.

Üç kat zenginleştirdik” dedikleri ülkeyi fakirleştirdiler. İnsan biraz tutarlı olur.  Ben ne yalan söylerim, ne de iftira atarım. Vallahi de billahi de rakamlarla söyleyebilirim. Şu anda 2002 yılına yeniden döndük. Bir başka hesaba göre o altı buçuk milyon işsiz neden var?

Bu kötü gidişatı ört bas edebilmek için bir ‘beka’ sorunu çıkardılar. O dönmede bir buçuk milyon olan işsiz sayısını dört buçuk milyon kişiye çıkardılar.

Bunlar iktidara geldiğinde enflasyon yüzde 29 oranındaydı. Şu anda da yüzde 25’e ulaştı.

İktidara geldiklerinde faiz oranları yüzde 35’ler civarındaydı. Geçen ay yüzde 40’lara ulaşarak o oranın da üzerine çıktı. Neden bu rakamlar hep yükseldi?

Onun için beka sorunu icat ettiler. Rakamları bitirdiler. Söyleyecek sözleri yok.

“ASIL BEKA SORUNU EKONOMİDEKİ KÖTÜ GİDİŞATTIR”

Onun için meydan meydan dolaşarak, “Aman ne olur? Bu kez bizi cezalandırmayın” diye yalvarıyorlar. Aslında bu yakarışları bir şeyin itirafı oluyor.  Diyorlar ki; “2003-2018 yılları arasında geçen 16 yılda sizden 2,2 trilyon Dolar para toplayarak sizin paranızı kullandık. Bunun üzerine cumhuriyetin birikimleri olan Etibank, Sümerbank, Beykoz Ayakkabı, Kayseri Uçak Fabrikası, Nazilli Dokuma Fabrikasını özelleştirip sattım. 70 milyar Dolar da oradan geldi. Bu da yetmedi, üzerine gittik. Dışarıdan borç aldık.

2002 yılında 130 Milyar Dolar’a aldığımız borcu, bugün yaklaşık 500 milyar Dolar’a ulaştırdık. Bu kadar para kullanmamıza rağmen maalesef ekonomiyi 2002 yılında devraldığımız yere geri getirdik” deyip özeleştiri yapmak yerine kaçak güreşip beka sorunu diyorlar.

Asıl beka sorunu işte bu ekonomideki kötü gidişattır. Ülkeyi fakirleştirdiniz. İnsanları soydunuz.  İnsanların cebine koyduğu paranın değerini korumadınız. Aklı başında hangi insan sene başında cebine koyduğu 100 liranın 80 liraya düşmesine razı olabilir?

Geldiklerinde Merkez Bankası kasası boştu. 27 milyar Dolar rezervi vardı. Şuraya şuraya getirdik” diye böbürleniyorlardı. Şimdi, bankalardan aldıkları borç hariç, Merkez Bankası rezervleri 17-18 milyar Dolar’a geriledi.

Bunların hesaplarını vermek yerine yalan söylüyorlar. Onun için beka sorunu diyorlar. Bu ülkede beka sorunu varsa onu da siz yarattınız. ABD Başkanının attığı bir twitle TL yerinden oynuyorsa bu ekonomi güçlü değildir. Güçlü olmayan bir ekonomiyi temelli zayıflatan sizlersiniz.  Niçin bu milletin karşısına çıkıp doğruları söylemiyorsunuz?

Şeffaf olun, vatandaşa doğru söyleyin. Kuyucak Köyü tarımla geçiniyor. 2017 desteklerini aldınız. Sizden kesilmemesi gereken yüzde 4 stopaj vergisini alıyorlar. Farkında değilsiniz. 

“MUHAMMET GÜR BİR DEVRİM YAPACAKTIR”

Bu iş böyle gitmeyeceğini anladılar. Bu resmin Ankara’da Uşak’ta değiştiğini gördüler.  Uşak’ta Muhammet Gür’ün belediye başkanı olacağını gördüler. Onun için bu bilgileri paylaşmak istemiyorlar.

ABD Başkanı bir twit attı diye TL değer kaybediyor.. Sen de tepki olarak ABD mallarını boykot et. Cocacola içme. Ancak Cocacola Fabrikası Türkiye’de belki de 3-5 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bunu yapınca eline ne geçecek? Sen, Cocacola’da çalışan binlerce kişiye istihdam yaratabiliyor musun? İnsanlar oradan evlerine ekmek götürüyor.

Ekonomide geldikleri nokta, 2005 yılında paradan attıkları 6 sıfırın geri geldiği bir noktadır. Enflasyonu düşürmeden beka olmaz. Sıkıştıkça vatandaşa altınını sat, dövizini çıkar demek politika değildir.

Yerel yönetimler, size sizin paranızla hizmeti taahhüt eden birimlerdir. Muhammet Gür, Uşak Belediye Başkanı seçilecek ve bir devrimi, değişimi gerçekleştirecektir. Şu an sistem tıkanmıştır. Bu tıkanıklığı gidermek için liften bu fırsatı değerlendirin ve onu destekleyin. Uşaklı etkin kaynak kullanımını görsün.”