Muhammet Gür; “5 Yıl sonra da sizlerle gururla helalleşeceğim”

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, Kemalöz Mahallesi TOKİ Evlerinde bir Pazar mitingi düzenledi.
Muhammet Gür; “5 Yıl sonra da sizlerle gururla helalleşeceğim”

Mahalle sakinlerinin oldukça rağbet ettiği mitinge; eşi Ayla Gür, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, parti teşkilat yöneticileri ve TOKİ sakinleri katıldı.

Yaklaşık 250 araçlık bir konvoyun şehir turu atmasının ardından gelinen miting alanında TOKİ sakinleri büyük sevgi gösterilerinde bulunup onunla fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Daha sonra TOKİ sakinlerine seslenen Gür, Uşak’ta toplumun her kesiminin hayır ve dualarının ve güzel duygularının üzerinde olduğunu bildiğini belirtti. Gür, toplumu ayrıştırmadan bütün Uşak halkını kucaklayacağını, seçildikten 5 yıl sonra da bu şehre hizmet etmenin gururu ile vatandaşla buluşup helalleşeceğini söyledi.

Uşak’ın kamu yatırımı alma açısından sonunca, merkezi bütçeye pay aktarmada 30. Sıralarda olduğunu kaydeden Gür, “Uşak’ın doğru siyasetçi seçemediği için geri kalmış bir il olduğunu belirterek, Uşak’ı bir iki adım ilerletecek projelerle toplumun karşısına çıktığını belirtti. Gür, rakipleri hakkında kişisel suçlamalar girmeden 31 Mart’a kadar centilmence mücadele edeceğinin altını da bir kez daha çizdi.

İşte Gür’ün TOKİ mitinginden bazı satır başları:

PETROLÜMÜZ İLACIMIZ YOKTU AMA ONURUMUZ VE GURURUMUZ VARDI

“Cenabı Hak bazen insanları söyledikleri ile sınarmış. Bugün bizi yönetenler, 1978 li yıllarda kuyruklara atıf yaparak ülkeyi nereden nerelere getirmekle övünüyor. Toplumu kandırarak toplumun algısını değiştirmeye çalışıyorlardı. O yıllarda neden kuyruk oluştuğunu söylemediler.

 Türkiye 1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonra başta ABD olmak üzere bütün dünya Türkiye’ye ambargo uygulayınca yokluklar ve kuyruklar başladı. Sadece Pakistan ve Libya bu ambargoya katılmadı. O zamanda petrolümüz yoktu şimdi de yok. İlaç yoktu. Tüpgaz yoktu.

O dönemki, irade onlara boyun eğmedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu korudu. ABD üstlerini kapattı. Dünyaya rest çekti ve tüm milli değerlerimizin ayaklar altına alınmasını önledi. Ülkemizin değerlerini peşkeş çekmedi.

O dönemde hepimiz sıkıntı çektik. Yokluklar yaşadık. Ama ülke gururumuzu ve onurumuzu sonuna kadar koruduk. Bu toplumu ayakta tutarak hiç birimiz açlıktan ölmedik.

2019 YILI TÜRKİYESİ’ DE KUYRUKLAR ÜLKESİ OLDU

Maalesef 2019 yılı Türkiye’sinde halk ekmek büfeleri önünde kuyruklara girdik. Uşak’ta yok ama yurtta tanzim satışlarda halkımız patates soğan kuyruğuna girdi. Adına da “Zenginlik ve Varlık Kuyruğu” diyorlar. Hiç merak etmeyin. O kuyruklar varlık ve zenginlik kuyruğu olsaydı bizlere yani halka düşürmez o kuyrukta kendileri yer alırdı.

Biz kararlarımızı STK’lara danışarak, meclislerimizden görüşlerini öğrenerek alacağız. Çünkü Türkiye’nin artık deneme yanılma yöntemi ile hareket etme lüksü kalmadı. Kaynaklarımız azaldı. Belediyemiz büyük bir borç yükü altında. On kere düşünüp bir kez yapacağız. En doğru kararı vereceğiz. Kaynaklarımızı yapboz ile harcamayacağız.

SİYASET KÖRLÜĞÜNE YAKALANDILAR

Çıraklık-kalfalık-Ustalık deyip başkanlık modeli ile “Türkiye’yi uçuracağız” dediler. Gittiler ABD’den başkanlık modeli oldular. Adı uymadı diye Türk modeli başkanlık sistemi dediler. Hiç olmazsa bu modelin doğrularını alsaydık.

ABD’ de bile başkanlar 2 dönemden fazla görev yapamaz. Dünya Merkez başkanları 8 yıldan fazla yapamıyor. Neden? Meslek körlüğü olmasın diye daha fazla yaptırmıyorlar. Siyasette de siyaset körlüğü oluşur. Oysa bu arkadaşlar bu ülkeyi 17 yıldır yönetiyorlar. Artık siyaset körlüğü oldular. Heyecanları kalmadı. Toplumdan koptular. Tamamen kendi İkballerinin peşinden düştüler.

Şimdilerde, cennetten tapu dağıtma, Cumhurbaşkanımızı peygamberlerin sıfatlarına eş tutma arsızlığını bile gösterdiler. Koskoca Diyanet İşleri Başkanlığımız bunlara ses çıkaramadı. Hakkında methiyeler düzülen Sayın Cumhurbaşkanımız ve basınımız bu haddini aşan vekile “Haddini aşıyorsun” diye tepki bile gösteremedi.

Şayet onları çok seveniniz varsa, cennetle ve gelecekle ilgili kaygılarınız varsa onları biraz siyasetten uzak tutun ki, öbür dünya ile olan bağları güçlensin. Tövbe etsinler.

Benim en büyük projem, toplumun parası ile reklamımı yapmamaktır. O billboardlarda milli ve dini bayram kutlamaları dışında Muhammet Gür adını görmeyeceksiniz.

Uşak’tan her siyasi kesimden insanın güzel duygularının, güzel temennilerinin, çocuklarımızın, ninelerimizin dualarının üzerimizde olduğunu biliyorum. Onun için toplumu ayırt etmeksizin, kamplaştırmadan, diline dinine, siyasi görüşüne bakmaksızın tamamını kucaklayacağım.

İnşallah 5, yılın sonunda da bu şehre hizmet etmenin gururu ile sizlerle buralarda yeniden buluşup helalleşeceğim.”