Muhamed Gür yalan haber ve iftiraları yargıya taşıyacağını açıkladı

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, hiçbir grup ve çıkar çevresi ile ilişkisi olmadığını, sadece Uşak halkına vefa borcu olduğunu, hakkında yapılan yalan haber ve atılan iftiraları yargıya taşıyacağını açıkladı.
Muhamed Gür yalan haber ve iftiraları yargıya taşıyacağını açıkladı

Gür, seçildiği takdirde AK Partiye geçeceği yönündeki iddialara da ilginç bir cevap verdi ve isteklerini yerine getirmediği çevreler tarafından tehdit edildiğini de sözlerine ekledi.

Karaağaç Mahallesinde bir kahvede mahalle sakinlerine seslenen İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür coşkulu kalabalığı görünce, seçim çalışmalarında ve toplantı mekânında sokaklara taşan kitlelerin her geçen gün kendisine gösterdiği yoğun ilgisinden dolayı Uşak halkı ve Karaağaç Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek sözlerine başladı.

“BEN GARİBANLIKTAN GELEN BİR İNSANIM”

Rakibi belediye başkan adaylarının kişiliği hakkında hiçbir incitici söz söylemeden seçim kampanyasını tamamlamada kararlı olduğunu kaydeden Gür, termal turizm ve Tarım OSB projeleri ve kentin 100 yılı kapsayacak master planını hazırlamak gibi projelerinden bahsettikten sonra, mahalle sakinlerinin kendisi ile ilgili iddialar hakkındaki sorularına cevap verdi.

Rakiplerinin karşısına projeleri çıkmak yerine dedikodu kültürüne sarılmasında yakınan Gür, “Belediye temizlik ve UTAŞ işçilerine gidiyorlar. “Muhammet Gür seçilirse sizi işten çıkartacak” şeklinde asılsız dedikodularla prim yapmaya çalışıyorlar. Bu insanların garipliğinden yararlanarak tercihlerini zorla kendilerinden yana çevirmek istiyorlar.

Ben yokluk ve gariplikten gelen bir insanım. Alın teri ile ekmeğini kazanan insanlara en ufak bir sözüm olmaz.” şeklinde seslendi.

“HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

Gür, dinleyicilerin, “Bazı gruplarla işbirliği halinde misiniz?” sorusuna da “Benim bazı müteahhitlere ve gruplara verilmiş bir sözüm ve kimseye diyet borcum yok. Benim için gönüllülük temelinde çalışan binlerce insan var. Bu insanlara ve siz değerli Uşak halkına vefa borcum var. Toplumun parasını kimseye peş keş çekmeden 5 yılımı tamamlamak en büyük amacımdır” şeklinde cevap verdi.

Vatandaşların, “Belediye Başkan yardımcılığınız zamanında termal su ile ilgili birçok arsa aldığınız sosyal medyada dillendirildi. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorusunu da,  “Bir metrekare yer bulsunlar anında istifa ederim. Toplumumuzun bu tip yalan ve iftira dolu haberlere itibar etmemesini istiyorum.

Basın, seçim zamanı para kazansın. Bir diyeceğim yok. Rakiplerimden para alsın ve haberini yapsın. Hiçbir sözüm olmaz. Ancak, yeter ki bel altından vurmasın. Biraz ahlaki olun. Ama bu bel altı vuranlarla hukuk önünde hesaplaşacağız. Bu iddiaları mahkemeye taşıyorum. Biz hukukun ve adaletin çizdiği yoldan ayrılmayacağız.

Özellikle iktidar partisi adayı üzerine vura vura şunu baskılıyor: “İşte biz seçilmezsek iktidar yardım yapamaz. Bizden başka seçilen belediye başkanı çalışamaz.” Bu doğru değil. Belediyenin gelir kaynağı olarak, yerel kaynakları ve İller Bankası payı vardır. Bu payda kim belediye başkanı olursa olsun il nüfusuna göre verilir ve değişmez” cevabını verdi.

” AKP’’YE GEÇECEĞİM İDDİALARINA EN GÜZEL CEVABI VATANDAŞ VERDİ”

Bir mahalle sakini, “Hakkınızda seçildiğiniz takdirde, ‘birkaç aya kalmaz AK Parti’ye geçer’ şeklinde iddialar var. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusuna kahvede bulunan vatandaşlara kahkahalarla gülmeye başladı.

Bunun üzerine Gür, “Bu iddialara en güzel cevabı burada bulunan vatandaşlarımız kahkahalarla vermiş oldu. Ben daha ne diyeyim? Böyle bir şey olabilir mi? Bakın ben bir o yana bir bu yana dönenlerden olmadım. Siyasi geçmişimden de hiçbir zaman onursuzluk duymadım. Daha 10 ay öncesine kadar MHP’nin mensubuydum. Hiçbir zaman kıvırmadım. Başka partim de olmadı. Genel merkezler ayrı düştü.

Ben Türkiye’nin kısır bir döngünün içerisinde olduğunu gördüm.  Siyaset açmazda.  Mevcut iktidar ülkeyi iyi de yönetse kötü de yönetse yine iktidar yine iktidar. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kısır döngüden çıkması için yeni bir partiye ihtiyaç vardı. Bu da İYİ Parti oldu. Ülkesini seven herkesin bu kısır döngüyü kırması için İYİ Parti’de buluşması gerekir. Onun için ne Ak Partiye ne de gök partiye baktım. İYİ Parti’ye geldim” dedi.

Toplantı, Gür’ün seçildiği takdirde Karaağaç Mahallesi hakkında hazırladığı, kapalı pazaryeri, yolu daraltan refüjün kaldırılması ve maddi yönden dezavantajlı kesimlerin faydalanabileceği düğün salonu yapmak gibi projeleri anlatması ile sona erdi.