MHP TikTok için harekete geçti! TikTok kapanacak mı?

Son yıllarda pek çok kişinin şikayet ettiği sosyal medya uygulaması olan TikTok ile ilgili son dakika gelişmesi aktarıldı. Konuya ilişkin MHP’nin TikTok’un kapatılması için kanun teklifi hazırlayacağı ortaya çıktı.
MHP TikTok için harekete geçti! TikTok kapanacak mı?

MHP Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk, Tiktok ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu uygulamanın kapatılması gerektiğini ifade eden Öztürk, MHP’nin TikTok’un kapatılması için bir kanun teklifi hazırlayacağını açıkladı. Peki, TikTok kapatılacak mı?

MHP’DEN KANUN TEKLİFİ GELİYOR

Bir süredir ülkemizde de tartışma konusu haline gelen sosyal medya uygulamaları arasında olan TikTok’un kapatılacağına dair söylentiler gündem olmuştu. Konuya ilişkin MHP’nin kanun teklifi hazırlayacağı ortaya çıktı.

TÜRKİYE’DE 30 MİLYON TİKTOK KULLANICISI VAR

Türkiye’de yaklaşık olarak 30 milyon kişinin TikTok kullandığını ifade eden Öztürk, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemizde de kullanımı yaygınlaşan TikTok uygulamasının, Türk aile yapısına ve insan haysiyetine uygun olmayan görüntülerin ve davranışların paylaşıldığı bir mecra olarak, zaman zaman kamuoyunun gündemine geldiği herkesin malumudur. Bu anlamda müstehcen içerikler oluşturan, canlı yayında gelir sağlayan, çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine yönelik operasyonların yapıldığı ve adli soruşturmaların açıldığı yine kamuoyuna yansımaktadır”

“BATAKLIĞIN KURUTULMASI GEREKMEKTEDİR”

TikTok uygulamasının ahlaki değerleri bozduğunun altını çizen Öztürk, bir an önce TikTok denilen bataklığın kapatılması gerektiğini ifade ederek, “Tam bu noktada ifade etmeliyim ki TikTok adlı sosyal medya platformu tam anlamıyla bir bataklığa dönüşmüştür ve bataklıkta sinek avlamaktansa bataklığın kurutulması gerekmektedir.

Ahlaki değerlerimizin hiçe sayıldığı bir sosyal medya mecrasında yapılan paylaşımları toplum düzenimizi tehdit eden birer unsur olarak görmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Bu, her şeyden önce içinde çocuklarımızı büyüteceğimiz sağlıklı bir toplum için gereklidir” dedi.

TİKTOK KAPATILACAK MI?

Yaşanan bu gelişme sonrasında pek çok TikTok kullanıcısı TikTok kapatılacak mı sorusunu sormaya başladı. Şu anda konuya ilişkin resmi bir kararın olmadığını MHP’nin konu için kanun teklifi hazırlayacağını belirtmemiz gerekiyor.