Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklama geldi! Gençlerin kırgınlığını anlıyorum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.
Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklama geldi! Gençlerin kırgınlığını anlıyorum!

Seçim döneminde en çok gündeme gelen isimlerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dün akşam Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Program süresi boyunca pek çok önemli konuların görüşüldüğü programda özellikle de son dönemde adını sık sık duyduğumuz Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuşuldu. Tüm ısrarlara karşı neden adaylığını koymadığını açıklayan Mansur Yavaş, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ve sonrası hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

BEN ADAYIM DEMEKLE ADAY OLUNMUYOR! 

İsmi Cumhurbaşkanı adaylığında en çok geçen isimlerden biri olan Mansur Yavaş, yaptığı açıklamalarda neden aday olmadığını "Her şeyden evvel Türkiye'de aday olmanın yolları belli. Ben adayım demekle olmuyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ben baştan beri şunu söyledim. Bir ittifak var. Eğer böyle bir şey olursa bile ittifakla sen olacaksın derlerse ben bunu görev sayarım dedim. Ben böyle bir görev verilirse ancak aday olabileceğimi söyledim. Ben adayım derseniz bunu zaten hareketlerinizle belli edersiniz. Hiç televizyona çıkmadan, siyasi demeç vermeden böyle bir şeyin ortaya çıkması garip." ifadeleri ile açıkladı. 

GENÇLERE DE SESLENDİ! 

Özellikle de genç nüfus tarafından Mansur Yavaş'ın adaylığının gündeme gelmesinin ardından "Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. Altılı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor. Bir de sandık güvenliği sorunu var. 2014 yılı seçiminin mağduruyum ben. Seçim kurulu benim dönemimde verdiği kararın aksini referandumda verdi. 'Mühürsüz tutanaklar geçerlidir' dedi. Mühürsüz oy pusulaları sayıldı. Gençler bir insanı durup dururken sevmiyor. Demek ki gençlerin bizim hareketlerimizden siyaset tarzımızdan hoşlarına giden bir şey var." ifadeleri ile gençlerin kırgınlığını da anladığını ifade etti.