Kütahya'da MHP'li meclis üyeleri mazbatalarını aldılar!

Kütahya’da MHP’den il genel meclisi üyesi ve belediye meclisi üyesi seçilenler bugün mazbatalarını alarak resmen göreve başladılar.
Kütahya'da MHP'li meclis üyeleri mazbatalarını aldılar!

Kütahya Belediye Başkanlığı seçimleri MHP’nin seçim sonuçlarına en çok itiraz ettiği yer olmuştu. MHP yaptığı itirazlar ile Kütahya’da seçimlerin yenilenmesini istemişti ama YSK bu talebi reddetti. Bunun üzerine MHP’den son seçimlerde il genel meclisi üyesi ve belediye meclis üyesi seçilen isimler bugün mazbatalarını aldılar.

Kütahya’da MHP’nin meclis üyeleri aldıkları mazbatalar ile bugün görevlerine resmen başladılar. Bundan sonra yapılacak olan toplantılara katılacak olan meclis üyeleri MHP’yi temsil edecekler. Kütahya’da geçtiğimiz dönem MHP’li başkan tarafından belediye yönetilirken bu dönem MHP muhalefete geçti.

MAZBATALARINI ALDILAR

MHP'den Kütahya Belediye Meclis üyeliğine seçilen Mehmet Karabekir, Aziz Gündüz, Mehmet Buğra Baydar, Ali Bahadır Soylu, Ahmet Bakırsözer, Batuhan Babanlı, Hasan Selvi, İsmail Yurt, Hasan Hüseyin Akar ve Fazilet Kara ile İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Hasan Hüseyin Elğin ve Kamil Bakırsözer mazbatalarını Kütahya İl Seçim Müdürü Mehmet Aydın'ın elinden aldı.

MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, yaptığı açıklamada, "Belediye Meclisi üyelerimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz mazbatalarını aldılar. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Kütahya Belediyesi’nde seçimlerden sonra ilk meclis toplantısı yeni başkan yönetiminde yapılmış ama MHP’li üyeler bu toplantıya katılmamıştılar. YSK’nın itirazları reddetmesi üzerine bugün mazbatalarını alan üyeler bundan sonra belediye meclisi toplantılarına katılacaklar.