Kütahya Gediz Belediyesi güncel borcu belediye binasına asıldı

Gediz'de seçim sonuçları sonucunda belediye el değiştirirken yeni belediye başkanı güncel borcu binaya asarak ilan etti.
Kütahya Gediz Belediyesi güncel borcu belediye binasına asıldı

Kütahya Gediz'de 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler sonucunda belediye el değiştirmiş, MHP'li aday seçim yarışını kazanarak yeni belediye başkanı olmaya hak kazanmıştı. MHP'li belediye başkanı Necdet Akel ilk olarak belediyenin kasasını halka açıkladı.

AK Parti'den belediyeyi devralan Başkan Akel büyük bir brandaya belediyeninin toplam borcunu ve kasasındaki tutarı yazdırarak belediye binasına astı. Dev pankartta belediyenin toplam vergi borcu, esnaf ve müteahhitlere ödenmesi gereken rakamlar ve ile belediye personeline ödenecek olan borçlarda yer aldı.

GEDİZ BELEDİYESİ'NİN NE KADAR BORCU VAR, TOPLAM BORÇ TUTARI NE KADAR, KAÇ TL?

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti’den MHP’ye geçen belediyede, önceki dönemden kalan borçlar belediye binasına asılarak bilgilendirme yapıldı. Gediz’de 31 Mart’ta sandıktan birinci parti olarak çıkan MHP’li Belediye Başkanı Necdet Akel, önceki dönemin borçlarını sıraladığı dev afişi belediye binasına astırdı.

Gediz Belediye binasına asılan dev pankartta vergi borçları, kurumlar ve esnafa ödenmeyen borçlar, müteahhitlere ödenmeyen borçlar, ihalesi yapılmış, hak edişi bekleyen borçlar, birliklere olan borçlar, Güneş enerjisi ve diğer krediler, emekli kıdem tazminatı krediler, iller bankasından alınan krediler olarak ana başlıklar altında sıralandı.

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel tarafından hazırlanan afişte yer alan bilgilere göre belediyenin gelir ve giderlerinin ardından toplam güncel borç bakiyesi 262 milyon 692 bin 156 lira olarak ilan edildi. Eski belediye başkanının iddialara yanıt verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.