Kütahya Belediyesi borcu belediye binasına pankartla asıldı

Kütahya Belediyesi'nin toplam borcu belediye binasına asılan afişle vatandaşlara duyuruldu. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında MHP'den CHP'ye geçen belediye borcunu açıkladı.
Kütahya Belediyesi borcu belediye binasına pankartla asıldı

31 Mart yerel seçimlerinde Kütahyalıların oyları ile MHP'den CHP'ye geçen Kütahya Belediyesi belediye binasına asmış olduğu afiş ile belediyenin toplam borcunu vatandaşlara duyurdu. Yapılan açıklamada belediye borcunun toplamda 1 milyar 765 milyon 741 bin 871 TL olduğunu duyurdu.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci hazırlatmış olduğu afişte önceki dönemden kalan toplam borçları banka kredileri, dış krediler ve diğer borçlar olarak gruplandırarak ilan etti. Belediyenin dışına asılan büyük afiş vatandaşın da ilgisini çekti.

KÜTAHYA BELEDİYESİ'NİN TOPLAM BORCU NE KADAR, KAÇ TL?

Kütahya'nın borçlarının yer aldığı afiş belediye binasına asılarak halka duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde, CHP'li Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, MHP'den devralınan belediyenin toplam borcunun 1 milyar 765 milyon 741 bin 871 TL olduğunu açıklamıştı. Başkan Kahveci, önceki dönemin borçlarının yazılı olduğu afişi belediye binasına astırdı.

Belediye binasına asılan afişte, banka kredileri, dış krediler ve diğer borçlar liste halinde yer aldı. Ali Yiğit, Özgür İğdemir, Murat Kayacan ve Hakan Demir isimli vatandaşlar, Kütahya'nın büyük bir şehir olmamasına rağmen belediyede bu kadar borç çıkmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Ali Yiğit, "Yeni seçilen belediye başkanından bir şeyler bekliyoruz ama bu borçlarla da bir şey yapmak zor, borç çok fazla. Umarım tüm belediyelerde böyle değildir, Kütahya için üzücü bir durum" dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ise borçları vatandaşlara duyurarak yeni dönemde atacakları adımları bunlara göre belirleyeceklerini ifade ettii.