Kılıçdaroğlu eski İl Başkanı İsmail Demirel’i onurlandırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 96. Yıl dönümü genel merkez tarafından çeşitli etkinliklerle Ankara’da kutlandı.
Kılıçdaroğlu eski İl Başkanı İsmail Demirel’i onurlandırdı

SALİH KILINÇ / Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl düzenlenen kutlamalarda bütün il başkanlarını Ankara’ya davet etti. Ancak kutlamaların sürpriz konuğu CHP Uşak eski il başkanlarından İsmail Demirel oldu.

Demirel’in, 81 il başkanı dışında kutlamalara davet edilen tek eski il başkanı olduğu öğrenildi.

Bu davetin kendisini çok şaşırttığını ve onurlandırdığını kaydeden Demirel, “Genel Başkanımızın daveti üzerine partimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü etkinliklerine katıldım. Gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığını yaptığım 96 yıllık çınarın bir üyesi olmaktan onur duyuyorum” şeklinde kısa bir değerlendirmede bulundu.

SLOGANLAR İLK KEZ DEMİREL DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI

CHP Uşak İl Örgütünde gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan İsmail Demirel, 34 yaşında Türkiye’nin en genç il başkanı seçilmişti.

CHP Uşak İl Başkanlığı görevinde 2010-2012 yılları arasında görev yapan Demirel, kendi döneminde Türkiye’de ilk kez, “Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi CHP” sloganını kullanarak, kutlama etkinlikleri düzenlemişti.

Bugünlerde CHP Uşak İl Başkanlığı için kulislerde adı geçen Demirel’in bir başka özelliği de Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olması için ilk imzayı veren il başkanı olmasıdır.