Kılıçdaroğlu; “Elin oğlu çözüyor da biz niye çözmeyelim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak AKM’de STK temsilcileri ile bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu; “Elin oğlu çözüyor da biz niye çözmeyelim?

STK temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, toplumun büyük bir ekonomik sorunu olduğunu bu sorunu birlikte çözeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, hükümet temsilcileri ile vatandaşın bir araya gelerek sorunları çözmeye çalıştığı ekonomik ve sosyal konseyin de 2009 yılından bu yana toplanmadığından yakındı.

Kılıçdaroğlu, “Ben burada kanaat önderleri ile bir araya gelip dertleşmek istiyorum. Bu toplantının amacı bu. Bir ekonomik buhran yaşıyor muyuz? Yaşıyoruz. Toplumun her kesiminde sorun var mı? Var. İşçisinde çiftçisinde, emeklisinde, çiftçisinde, ithalatçısında, ihracatçısında ve sanayicisinde sorun var. Bu sorunu kim çözecek?

Bu sorunu çözecek tek kurum siyaset kurumudur.  Siyaset kurumunu da iktidara taşıyan halktır. Siyasi iktidar bu sorunu çözemiyorsa, sadece benim değil halk olarak sizlerin de düşünmesi lazım. Bu sorunu aşmak için beraber düşünmeliyiz” dedi.

“EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY DERHAL TOPLANMALI”

Kılıçdaroğlu, “Elin oğlu çözüyor de biz akılsız mıyız da çözemiyoruz? Onlar oturup 15-20 yılı programlıyor. Biz yarın sabah ne olacak? diye düşünüyoruz. yapar.  Kanat önderi Bir şekilde ilgili yere gider sorununu dile getirir.

Rahmetli Ecevit, ekonomik ve sosyal konsey diye bir şey kurmuştu. Kişi ve toplumlar bir sorun yaşarsa masanın bir yanında sorunu çözecek siyasiler, öbür tarafta da sorunu yaşayanlar oturur.

Bu konsey, sorunu çözmek isteyen bir iktidar varsa, sorunu birinci ağızdan dinlemek ve çözmek için kurulmuştu.  Bir başka soru sarayım. Ekonomik ve sosyal konsey en son ne zaman toplandı?

5 Şubat 2009 tarihinden bu yana bu konsey hiç toplanmadı. Anayasada yer alan bu konsey kanuna göre 3 yda bir toplanması gerekiyordu.

Niye bu konsey toplanmıyor? Hiç sorunumuz kalmadı mı?

Çözülmesi gereken bir sorunumuz mu var? Bu sorunu beraber çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözmeyelim?” dedi.

Kılıçdaroğlu toplantının ardından Uşak’tan Ankara’ya hareket etti.

(SALİH KILINÇ/HABER)