Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uşak planı ortaya çıktı! Gazeteci Barış Yarkadaş açıkladı!
CHP son seçimlerden yenilgi ile çıkınca parti içi muhalefet sertleşse de Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi gelecek planlamasını yapmaya devam ediyor. Bu konuda yapılan planlamaya dair şifreleri bir dönem CHP Milletvekili olarak da görev yapmış olan gazeteci Barış Yarkadaş açıkladı. Barış Yarkadaş tarafından yapılan açıklamalara göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde özel plan yaptığı illerden birisi de Uşak oldu.
UŞAK PLANI ORTAYA ÇIKTI!
Yerel seçimler ile alakalı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduğu soruya aldığı cevabı açıklayan Barış Yarkadaş Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu açıklamayı yaptığını söyledi:
“Hepimiz seçimi kazanmaya çok inanmıştık. Yüzde yüz kazanacağımızı düşünüyorduk. Kazanamayınca bu bir travma getirdi. Ben dahil hepimiz bu travmayı farklı derecelerde hissettik. Bu hayal kırıklığını kronik hale getirmemek gerekir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamamak kısmen de olsa sağladığımız seçim başarısını görmemizi ve göstermemizi engelledi. Biz bugün 11 büyük kenti aldık. Geçen yerel seçimlerde aldığımız yerlere Bursa gibi, Balıkesir gibi, Manisa gibi, Denizli gibi, Uşak gibi yerleri de ekleyeceğiz. Adaylarımız bu illerde mücadele edip seçimleri kazanacaklar. Belediye başkanlarımız tüm engellemelere rağmen ellerinden gelen çabayı gösterdiler., iyi sonuçlar gelecektir.”
SON SEÇİMLERDE CHP UŞAK’TA NE KADAR OY ALMIŞTI?
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Uşak’ta rekabet AK Parti ile İYİ Parti arasında yaşanmıştı. AK Parti Adayı Mehmet Çakın yüzde 39,11 oranında oy alarak belediye başkanı seçilmişti. İYİ Parti adayı Muhammet Güler ise yüzde 37,76 oranında oy almıştı.
14 Mayıs seçimlerinde Uşak’ta AK Parti yüzde 35,75 oranında oy alarak birinci olup 2 milletvekili çıkarmıştı. CHP ise yüzde 29,24 oranında oy alıp ikinci olarak 1 milletvekili çıkarmıştı. İYİ Parti yüzde 17,86, MHP yüzde 9,30, Zafer Partisi yüzde 1,63, Yeniden Refah Partisi yüzde 1,42 oranlarında oy almışlardı.