Kadın mahalle muhtarı adayından değişik bir seçim çalışması

Pazar günü yapılacak yerel yönetim seçimlerinde çok gündem gelmese de muhtar adayları çok ilginç propaganda yöntemleri ile siyasi parti belediye başkan adaylarının önüne geçebiliyor.
Kadın mahalle muhtarı adayından değişik bir seçim çalışması

Uşak Merkezde yer alan ve yaklaşık 7 bin 500 seçmeni olan Fevzi Çakmak Mahallesi de 5 muhtar adayının iddialı çekişmesine sahne olurken, muhtara adayları da değişik çalışma yöntemleri ile mahalle sakinlerinden oy almaya çalışıyor.

İletişim Fakültesi mezunu olan kadın aday Funda Öz Akcura ve ekibi sabah, akşam sokak sokak, işyeri, çarşı pazar dolaşmakla yetinmemiş. Bir de değişik bir kliple seçmenlere seslenerek destek istemiş.

Halk Müziği formundaki bir türküde Fevzi Çakmak Mahallesi’nin makûs talihinin değişmesi gerektiği ve bunun da mahalle halkına hizmet ederek gerçekleşeceği vurgusu yapılmış.

Klip hakkında bilgi veren muhtar adayı Funda Öz Akcura; “Klibi aza listemde yer alan arkadaşlardan Mehmet Polat hazırlamış. Bana da büyük sürpriz oldu. Mahalle sakinleri de çok beğendi.

Klip dikkat çekiyor. Ancak ben yaklaşık 2 aydır mahallemi dolaşarak, önce sorunları mahalle sakinleri ile tespit ettim. Sonra, çeşitli meslek odaları ve STK’larla görüşerek çözüm önerilerini ortak akılla ürettik. Çözüm önerilerim, mahalle sakinlerimiz tarafından çok beğenildi. Projelerimle bir anda muhtar seçimlerinde iddialı duruma geldim. Ekibimin ve en önemlisi Fevzi Çakmak Mahallesi halkının destekleri ile 1 Nisan sabahı mahalleme muhtar olacağım ve derhal sorunların çözümüne başlayacağım” dedi.

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME ÖNCÜ OLMAK İÇİN MUHTAR OLDUM”

Değişik bir muhtarlık anlayışı ile yola çıktığını kaydeden Öz Akcura, “Öncelikle yaşanan ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak, mahallemde kadınlarımızın çeşitli beceri ve yetenek kursları ile sertifikalı bir meslek sahibi olmalarını sağlayarak, ev bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak istiyorum. Benim anlayışıma göre; muhtarlık sadece mahallenin sorunlarını resmi makamlara aktarmak değil, ekonomisinden sosyal yaşamına mahallede büyük bir değişim ve dönüşümü sağlamaktır” dedi.

Yaklaşık 2 aydır sahada olduğunu kaydeden Öz Akcura, “Bu zorlu sınavda benden desteklerini esirgemeyen canım aileme; bir an bile tereddüt etmeden benimle bu yola çıkan aza kardeşlerime ve de her konuda destek olan tüm Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerine tüm kalbimle teşekkür bir borç bilirim” şeklinde duygularını dile getirdi.