Kabine değişikliği yapılacak mı? AK Parti’den açıklama geldi!

AK Parti’nin bugün yapılan MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Kabine değişikliği yapılacak mı?
Kabine değişikliği yapılacak mı? AK Parti’den açıklama geldi!

AK Parti’de bugün seçim sonuçlarının değerlendirildiği MKYK toplantısı yapıldı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen kritik toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti. Toplantı sonrasında her zaman olduğu gibi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede bir değişiklik yapıp yapmayacağına dair soruya yanıt veren Ömer Çelik, “Yapılan seçimlerin siyasi sonuçlarının değerlendirilmesi aşamasında bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kabine değişikliği yapılmasını uygun görürse buna dair tasarrufta bulunacaktır. Şu anda kabine değişikliği yapılmasına dair herhangi bir karar alınmış değildir. Bu tamamen Cumhurbaşkanımızın vereceği karara bağlıdır.” dedi.

HAMAS DİRENİŞ ÖRGÜTÜDÜR

İsrail konusunda AK Parti’ye ve hükümete yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Ömer Çelik, “Daha partimiz kurulmadan önce sayın Cumhurbaşkanımızla ABD'ye ziyaret yapmıştık. Ben o ziyarette yanındayım. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman 'Hamas terör örgütü değil direniş örgütüdür' dedi. Hamas'la ilgili ortaya koyduğu prensiplerinden bir adım geri şaşmamıştır.” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN DİPLOMASİ YOLUNDAN AYRILMAMALI

Yunanistan ile alakalı olarak da açıklama yapan Ömer Çelik, “Normalleşme çabaları güzel bir şekilde devam ederken, Yunanistan bir Okyanuslar Konferansı düzenliyor. Ege'yi deniz parkı ilan etmek istiyor. Yunanistan'a bir kere daha diplomasi yolundan ayrılınmaması gerektiğini, ve bu denizlerdeki yaklaşımı Türkiye'nin kabul etmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kabine değişikliği ile alakalı olarak AK Parti’den gelen açıklamaya göre şu anda böyle bir gündem bulunmuyor. Siyasi kulislerde bu dillendiriliyor olsa da şu anda iddiadan öteye geçilemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine değişikliği ile alakalı olarak herhangi bir işaret vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık kabine değişikliği yapmadığı biliniyor.