İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den CHP’ye sert eleştiri

31 Mart 2024 yerel seçimler için partiler peş peşe adaylarını açıklamaya devam ediyor. Yerel seçimler için İzmir’den aday gösterilmeyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den partisine sert eleştiriler geldi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den CHP’ye sert eleştiri

CHP, 31 Mart yerel seçimler için İzmir adayını açıkladı. Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmediği, yerine Cemil Tugay’ın gösterilmesi üzerine Soyer’den ilk açıklama geldi.

Yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğini MYK toplantısından 5 dakika öğrendiğini belirten Soyer, bu durumu büyük bir nezaketsizlik olarak nitelendirdiğini belirtti.

CHP İzmir’de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adayların netleşmesinin ardından, mevcut Başkan Tunç Soyer’in yerine Cemil Tugay aday gösterildi. Aday gösterilmeyen Tunç Soyer ise sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklamayı yaptı.

“EKSİKLİK VE HATALAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Aday belirleme sürecinde hem eksiklik hem de hata olduğunu düşünen Soyer, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat. 35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum”

“AÇIKLAMADAKİ GECİKME İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK”

Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emarenin bulunmadığını söyleyen Tunç Soyer, “Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır. Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum” cümlelerini kullandı.

Soyer, açıklamasının devamında parti politikalarının oluşması için demokrasinin daha fazla etkili olması için son nefesine kadar çalışmaya devam edeceğinin de altını çizdi.