İYİ Parti'nin ağır toplarından Prof. Dr. Bilge Yılmaz partisinden istifa etti

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden birisi olan Prof. Dr. Bilge Yılmaz partisinden istifa ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Bilge Yılmaz kısa bir süre önce de İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı’ndan istifa etmişti.
İYİ Parti'nin ağır toplarından Prof. Dr. Bilge Yılmaz partisinden istifa etti

İYİ Parti’de sular bir türlü durulmuyor. Yerel seçimlerde ağır yara alan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener görevi bırakacağını belirterek kongre kararı almıştı. Kongrede aday olacak isimler arasında gösterilen Prof. Dr. Bilge Yılmaz ise sürpriz bir şekilde istifa kararı aldı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Prof. Dr. Bilge Yılmaz partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AÇIKLAMA YAPARAK İSTİFA ETTİ!

Geniş bir istifa açıklaması yapan Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “2021 senesinden bu yana daha demokratik ve daha müreffeh bir ülkede yaşamak için sizlerle birlikte siyasi bir mücadele verdim. Türkiye’ye gelirken, iktidara destek verenler dâhil daha iyi bir Türkiye hayal eden milyonlarca makul seçmeni İYİ Parti’nin ikna edebileceğini ve bunu başarabilecek kadro ve söylemlere sahip olduğunu düşünüyordum.

Açıkçası, beklentilerimde beni yanıltmayan birçok uzmanlık sahibi ve düzgün karakterli insanla tanıştım partide. Beni partim için çalışmaya bu insanların samimiyeti ve ülkelerine duyduğu sevgi teşvik etti, yüreklendirdi. İYİ Parti, doğru bir kurumsal yapı ve güçlü liderlik ile seçmenin talep ettiği boşluğu doldurmaya aday bir aktördü.” dedi.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI ENGELLEYEMEDİ

İYİ Parti’nin zaman içerisinde zaafiyetlerini gördüğünü açıklayan Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Partimizin kurumsal yapısı kişilerin çıkar, eğilim ve beklentileri karşısında çöktü. Partimizin lideri Sayın Meral Akşener ise Altılı masa sürecinin her aşamasında kötü bir müzakere süreci yürüterek Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemedi. Masan ayrılıp geri dönme süreci ise liderin siyasi kredisini tüketti. Son bir yıl içinde ise sürekli olarak mağdur olduğunu söyleyen ve hataları dışarıda arayan bir liderlik gördük.” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ BU CENDEREDEN ÇIKAMAZ

İYİ Parti’de kongre sürecine de değinen Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Sayın Meral Akşener aday olmayacağını söyleyerek örnek bir davranış sergiledi. Ancak mevcut genel başkan adaylarının rekabetlerinin yarattığı atmosfer ile İYİ Parti’nin bu cendereden çıkabilmesi imkansız. Bu süreçte hayallerim farklıydı. Parti olarak geldiğimiz noktayı ortak akıl ile ele alıp meseleyi genel başkanlık meselesinin ötesine taşıyabilmeliydik. İYİ Parti’nin sorunu genel başkanlık değil partinin yeniden toplumun tamamına hitap edebilecek bir hale gelmesiydi. Görüyorum ki bu noktanın çok uzağındayız.” dedi.

Bugüne kadar beklemesinin nedeninin seçim sürecinde partiye zarar vermemek ve GİK üyeliği yetkisine ihanet etmemek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bilge Yılmaz bu açıklama ile İYİ Parti’den istifa etti.