İYİ Partili Dursun; “Açılan kadrolardan vatandaşın da haberi olsun”

Uşak Belediye Meclisi, belediyeye alınacak 2 çevre mühendisi için görüşürken söz alan İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Necmi Dursun, doldurulacak kadrolardan tüm Uşak halkının haberinin olmasını istedi.
İYİ Partili Dursun; “Açılan kadrolardan vatandaşın da haberi olsun”

Uşak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında gündemin 31. Maddesinde norm kadro yönetmeliğine göre alınacak 2 çevre mühendisi kadrosu görüşülürken eleştirilerde bulunan İYİ Parti Uşak Belediye Meclis üyesi Necmi Dursun söz alarak bu kadrolar için Uşak halkına niçin duyuru yapılmadığını sordu.

“Liyakat ve eşitlik istiyoruz”

Uşak Belediyesi yeni kurulacak “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” için alınacak kadrolar görüşülürken söz alan İYİ Parti Grubu üyesi Necmi Dursun, “Belediyeye alınacak kadrolar elbette belediye yönetiminin takdiridir. Buna sözümüz olmaz. Biz, İYİ Parti Grubu olarak her zaman belediyemize alınacak kadroların liyakatli olması gerektiğini savunduk.

Sözleşmeli personel alınırken niçin tüm Uşak halkına duyurulmuyor? Çocuğuna iş arayan hemşerilerimiz duysun ve çocuğuna sözleşmeli de olsa bir iş umudu yaratsın. Bu kadrolarla ilgili belediyede ne bir ilan, ne de internet sitesinde bir duyuru yapılmıştır.

Biz, İYİ Parti Grubu olarak personel alımında liyakate önem verilmesini ve eşitlik açısından herkese duyurulmasını istiyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kuruyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de 18 Nisan tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, aralarında Uşak’ında bulunduğu 51 il belediyesi ile nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelere de "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü" kadro unvanı verildi ve bu birimlerin kurulması zorunlu hale getirildi.

Yönetmeliğin ek maddesiyle il belediyeleri ile 50 binin üzeri nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 2 çevre mühendisi veya çevre görevlisi, 20-50 bin arasında nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulması zorunluluğu getirildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)