İYİ Partili Çavuş AK Parti’nin listesini deldi

Uşak Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHB) Yönetim Kurulu üyeliği seçiminde büyük bir sürpriz yaşandı. Uşak’ta AK Parti kuruldu kurulalı yönetim kuruluna daima merkez ilçeden 2 üye sokup, diğer partili meclis üyelerinin seçilemediği yönetime bu kez İYİ Partili üye İsmail Çavuş seçildi.
İYİ Partili Çavuş AK Parti’nin listesini deldi

AK Partili Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aslan’ın 62, İYİ Partili İsmail Çavuş’un 46 ve diğer AK Partili üye Ümit Horzum’un 45 oy aldığı seçimde bir oyla Uşak Merkez İlçe KHB yönetimine seçilen Çavuş, bu seçimlerin, AK Parti’nin artık Uşak’ta da güven kaybettiğini ve seçimlerde Uşak’ta kazanamayacağının göstergesi olduğunu belirtti.

AK PARTİ 2 ÜYELİĞİ 19 YILDIR DİĞER PARTİLERE KAPTIRMAMIŞTI

Uşak Merkez İlçe Köylere hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı. Uşak İl Özel İdaresi bahçesinde açık havada Vali Funda Kocabıyık Başkanlığında yapılan seçimlerde 19 yıldır il genel meclisine verilen 2 kişilik yönetim kurulu üyeliğini hiçbir partiye kaptırmayan AK Parti bu kez bir üyeliği İYİ Parti’ye kaptırdı.

Seçimlerde 83 köy muhtarı ve 7 merkez ilçe İl Genel Meclis Üyesi olmak üzere toplam 90 üyenin oy kullandığı seçimlere merkez ilçe üyesi olmayan CHP aday gösteremedi.

Yapılan seçimlerde; AK Partili Merkez İlçe Üyesi Mehmet Aslan 62 oy alırken, diğer AK Partili Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Horzum 45 oyda kaldı.

İYİ Partili Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Çavuş, Horzum’u bir oy geçerek 46 oyla KHB yönetimine seçilen 2. yönetim kurulu üyesi oldu.

Kendisine oy veren tüm muhtarlara teşekkür eden Çavuş, “Uşak’ta 19 yıldır Merkez İlçe KHB yönetimine sürekli AK Partili 2 meclis üyesi seçiliyordu. Bu kez bu geleneği yıktım ve İYİ parti adına yönetime ben seçildim.

Bu da gösteriyor ki; AK Parti tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da güven ve itibar kaybına uğramıştır. AK Parti saltanatı merkez İlçe KHB seçimlerinde nasıl yıkılmışsa ilk seçimlerde tüm yurtta ve ilimizde de yıkılacaktır” yorumunda bulundu.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın doğal başkan olduğu Uşak merkez İlçe KHB yönetim kurulunun muhtarlıklara ayrılan diğer 2 üyeliklerine de merkez Çamyazı köyü Muhtarı İsmet Ünsarı ve merkez KARAKUYU Köyü Muhtarı Ferhat Filiz seçildi.

(SALİH KILINÇ/HABER)