İYİ Parti’de istifa kervanına Gökhan Zan da katıldı!

İYİ Parti’de son dönemlerde yaşanan yaprak dökümüne son olarak eski futbolcu Gökhan Zan da katıldı. İstifasını açıklayan Gökhan Zan son seçimlerde İYİ Parti’den Hatay milletvekili adayı olarak gösterilmiş ama seçilememişti.
İYİ Parti’de istifa kervanına Gökhan Zan da katıldı!

Türkiye’de siyaset arenasında son dönemlerde İYİ Parti’den gelen istifalar gündemden düşmüyor. Özellikle CHP ile ittifak yapmama kararı alan İYİ Parti’de bu durumu kabullenmeyenler istifa kararını alıyorlar. İYİ Parti’den üst kademeden alt kademeye kadar çok sayıda istifa gelirken bu istifa kervanına son olarak Gökhan Zan da katıldı.

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’nin Hatay’dan milletvekili adayı olarak seçimlere giren eski milli futbolcu Gökhan Zan bugün partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özellikle İYİ Parti Genel başkanı merak Akşener’in büyük yakınlık gösterdiği Gökhan Zan’ın istifa kararı alması şaşkınlık yarattı.

İSTİFASINI AÇIKLAMA İLE DUYURDU

Gökhan Zan bir açıklama yaparak istifasını açıklarken gerekçelerinde siyasi herhangi bir mesaj vermedi. Meral Akşener’in daveti ile 22 Mart 2023’te İYİ Parti ailesine katıldığını hatırlatan Gökhan Zan, “Her zaman tüm değerlerimle elimi taşın altına koyarak üzerime düşen görevi yapmaya çalıştım. İYİ Parti’nin ve partimize gönül veren vatandaşlarımızın sesi olmaya çalıştım. Daima İYİ Parti’ye ve kuruluş ilkelerine uygun hareket ettim.” dedi.

Siyasete girme nedeninin deprem ile yıkılan Hatay olduğunu söyleyen Gökhan Zan, “Hatay’ın depremde yıkılmasının ardından bu kentteki kardeşlerimizin sesi olabilmek siyasete girme nedenimdir. Hataylıların sesini TBMM’de duyurabilmeyi istedim. Gelinen süreçte bunun siyaset arenasında pek de mümkün olmadığını görmemden dolayı İYİ Parti’den istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan yapmış olduğu istifa açıklamasında Meral Akşener’e, İYİ Parti yöneticilerine ve Türk halkına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. İYİ Parti ailesinden de helallik isteyen Gökhan Zan oldukça yumuşak ve gönül alan ifadelerle istifa açıklamasını sonlandırdı.