İYİ Parti Uşak İl Başkanı Evren Duygu; “Genel Merkez istemese de ben zaten istifa edecektim”

İYİ Parti Genel merkezi tarafından istifası istenen İYİ Parti Uşak İl Başkanı Evren Duygu, zaten istifası istenmese de istifa etmek istediğini açıkladı.
İYİ Parti Uşak İl Başkanı Evren Duygu;  “Genel Merkez istemese de ben zaten istifa edecektim”

Genel Başka Meral Akşener Başkanlığında toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı sonrası il başkanlarının yönetimleriyle birlikte revizyon gerekçesi ile istifa istemi taşra teşkilatlarında şok etkisi yarattı.

Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla il başkanlıklarına gönderilen yazıda : “Yerel seçimlerde aday olacak her kademeden teşkilat yöneticilerine imkân ve fırsat vermek, böylece yerel seçim sürecinde teşkilatlardaki boşalmaların önüne geçmek ve nihayet yeni katılımlarla İYİ Parti ailesini daha da büyütmek partimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bugüne büyük bir özveriyle, türlü imkansızlıklar içinde ve fedakarca görev yapan teşkilatlarımızda 24 Haziran seçimlerindeki adaylıklar başta olmak üzere çeşitli vesilelerle boşalmalar olmuş ve netice itibariyle taşra teşkilatlarımızda yerel seçimler öncesi ivedi olarak bir revizyon yapılması elzem hale gelmiştir... İYİ Parti Başkanlık Divanı, bütün il başkanlarımıza yönetimleriyle birlikte istifa etmeleri yönünde bir tavsiye kararı almıştır” ifadelerine yer verildi.

24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarının belirlenmesinde genel merkezle ters düşerek il başkanlığından ve parti üyeliğinden istifa eden Avukat Ali Kurt’un yerine vekaleten atanan Evren Duygu, genel merkez tarafından istifasının istenmesini sadece Uşak Gündem’e değerlendirdi. İşte Evren Duygu’nun açıklamaları:

“Kurucu İl Başkanı Ali Kurt’un istifası üzerine hiç aklımda yokken parti ortada kalmasın diye il başkanlığı denilen ateşten gömleği sırtıma giydim. İl Başkanı olarak diğer yönetici arkadaşlarımla birlikte çok olumsuz koşullarda 24 Haziran seçimlerine hazırlandık. Bu süreçte gördüğüm bazı olalar beni siyasetten soğuttu. Artık siyasette aktif görev almayı düşünmemeye başladım.

Seçimlerden sonra istifa dilekçemi hazırladım. Geçtiğimiz Temmuz ayında Afyonkarahisar da yapılan toplantıya istifa dilekçesi cebimde gittim. İstifa dilekçemi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sunmayı düşünüyordum. Ama ilginç bir olay yaşandı. Benden önce Genel Başkan Meral Akşener istifa etti. Benim istifam cebimde kaldı.

Sonra herkesin bildiği üzere olağanüstü kurultay kararı alındı. Benim istifa yine geriye kaldı. Tam bu zamanlar da istifamı sunmaya hazırlanıyordum ki bu kez genel merkez istifamı istedi. Ben de seve seve istifamı hemen sundum. Siyasette gördüğüm bir takım ayak oyunları bana göre değil. Bu şartlar altında il başkanlığı yapmam mümkün değildi.”

Duygu, bundan sonraki yaşamında asla aktif siyaset yapmayı düşünmediğini, sadece İYİ Parti üyesi olarak kalacağını da sözlerine ekledi.